Community discussions

MUM Europe 2020
 
zalexp
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Thu Jul 19, 2012 12:47 pm
Location: Russia, Stavropol

high console cpu on /interface monitor-traffic once

Tue Mar 19, 2013 10:43 am

I am running script that uses /interface monitor-traffic $ifname once. I need current values of tx rx. When command ends there is console output and profiler shows up to 30-50% cpu usage on console (rb2011l-in).
Is it cpu-intensive command or console output consumes cpu? How could i decrease cpu usage?

I have looked through wiki trying to find if policy can restrict console output and did not find anything. BTW only old policies are decribed in wiki.
 
zalexp
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Thu Jul 19, 2012 12:47 pm
Location: Russia, Stavropol

Re: high console cpu on /interface monitor-traffic once

Thu Mar 21, 2013 6:31 am

Are there any ways to limit cpu used by script(s) ?
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: high console cpu on /interface monitor-traffic once

Thu Mar 21, 2013 2:21 pm

this is not considered an issue. Unless you do this non-stop and peg CPU at 100% for period of time. Consider that CPU is still most expensive part of the device and usage you name only shows that you finally get back what you have paid for,similar to CPU in your PC.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests