Community discussions

 
duky
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Mon Aug 05, 2013 2:49 pm
Location: Prague, Czech republic

RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Mon Aug 05, 2013 3:10 pm

Hi guys,
I've just bought my first MikroTik routerboard (RB2011UAS-2HnD-IN) and I have to say I'm really disappointed. It's working, it's working quite well, but... the routerboard doesn't fit into it's casing. How can this happen?

Look at the pictures. As you can see, the antenna connector on routerboard is in collision with an antenna itself. Someone in factory probably noticed that, so he tried to do a workaround - he damaged the antenna mount so there is a little more space - but still not enough. Who is making these routerboards? Children in China? :-))

Is there a possibility of getting a routerboard that actually fits into its casing?

Thanks for answer and sorry for low pictures quality

Ondřej Kubát,
Czech republic

2013-08-05 12.54.54.jpg
2013-08-05 12.55.43.jpg
2013-08-05 13.55.21.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
yawa
just joined
Posts: 2
Joined: Mon Aug 05, 2013 7:38 pm

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 06, 2013 12:05 am

Hello,
I also received my RB2011UAS-2HnD-IN today.
Ordered it 3 month ago, but it was not on stock.
Totaly happy about finally unpacking my new router, I found the same issues that Ondřej documented above.

The case seems to be redesigned, at least the "left" antenna is located somewhere else on the new devices compared to the original ones and the motherboard was slidly modificated (changed powerjack position, piezoalarm?)

Image
Image

compared to original:
Image

How can a company that have routerhardware as it core product, redesign a case and the motherboard WITHOUT testing if the board fits into the case ?!?!
Just gives me a bad feeling about the quality of the product. How can I trust the RouterOS Security if the same manufacturer builds and SELLS such hardware?!?

anyone else received one of the "new" devices with the same problems?!
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2293
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 06, 2013 9:14 am

See photo. The same problem there:
https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=12648#p134763

and there:
https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=7&t ... 45#p134768

Mikrotik guys - How is final inspection? Who controls the output quality?
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
User avatar
jspool
Member
Member
Posts: 393
Joined: Sun Oct 04, 2009 4:06 am
Location: Oregon

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 06, 2013 1:06 pm

I too find it amazing that this was ever manufactured so poorly. The performance is quite good overall. However the antenna's should have been spaced so as to miss the MMCX headers. I would even accept side mounted antennas vs rear. I fear if one drops and lands on the back antenna it will shear off the MMCX header and it will be over. I plan on buying lots of these but my OCD freaks when I have a bulging case :shock:

Regards,
Josh
 
yawa
just joined
Posts: 2
Joined: Mon Aug 05, 2013 7:38 pm

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 06, 2013 1:48 pm

they should have placed the antenne between the 2 MMCX headers, would just be an offset of a few millimeters.
But the antenna holders are glued into the case, can't modified (drill a oval hole) without destroying the holder.
 
duky
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Mon Aug 05, 2013 2:49 pm
Location: Prague, Czech republic

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 06, 2013 2:16 pm

Josh: AFAIK In one of these links to czech forum is an email from our distributor, that this is a defective series and Mikrotik will change these messed up routerboards for new ones - but we would have to wait for month or two (damn).

---
About DIY fix: Because of that vent next to antenna hole its quite difficult to fix it, it would require drilling a new hole right into that vent, and that would be awful (aesthetically at least). But - if doing so, I would replace these fixed antennas with some MMCX-RSMA pigtail (like this http://www.wifi-stock.com/prods/mmcx-rsma.jpg ) and use RSMA antennas.

But still - I don't see reason to do so, this is a big mistake and it should be fixed by Mikrotik.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 06, 2013 3:25 pm

I’m sorry that you encountered this problem. This is a mistake on our part, we will exchange the device with a new one, with an improved case. However, the new corrected cases are still in manufacturing, you will have to wait until end of September unti they are ready. If this is OK, contact your distributor for the RMA process
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
payday
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 233
Joined: Thu Aug 16, 2012 11:05 pm

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 06, 2013 11:16 pm

BTW:
Normis, can you tell us what has changed in new board design? What are the improvements over previous version of the board?
1. Moved power connector.
2. Beeper.
3. Some metal capacitors.
4. ...
?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Wed Aug 07, 2013 9:08 am

We updated the board case to include the outside pluggable power cord, this moved the antenna a little bit, due to an error, the antenna hole was moved too much during manufacturing
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
payday
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 233
Joined: Thu Aug 16, 2012 11:05 pm

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Wed Aug 07, 2013 11:52 am

I asked about the board itself, not the case. :)
What are the differences between those two boards:
Image
Image
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Wed Aug 07, 2013 11:53 am

Just location of the power plug is changed.
No answer to your question? How to write posts
 
przent
newbie
Posts: 40
Joined: Sat Feb 02, 2013 9:11 pm

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Wed Aug 07, 2013 12:03 pm

Last time I was telling such a bad lie I was six years old.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Wed Aug 07, 2013 12:23 pm

Apart from what you mentioned, DDMI support was added to SFP. Other things don't affect your user experience.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2293
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Wed Aug 07, 2013 2:09 pm

Just location of the power plug is changed.
What about external power connector (white), new beeper, solid capacitors, and others.... ?
It is not user experience?
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
efaden
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1711
Joined: Sat Mar 30, 2013 1:55 am
Location: New York, USA

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Wed Aug 07, 2013 2:13 pm

How do we get one of the updated ones? I purchased from a distributor in the US. It is currently in use so I'd need to get the new on first to swap.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk 2
 
CompSCI
just joined
Posts: 5
Joined: Fri Aug 09, 2013 1:22 am

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Fri Aug 09, 2013 1:42 am

Same issue here as well... Antennae has been "modified" on the inside of the case - but the case is still bent outwards in the back...

Unfortunately, when opening it to inspect - I damaged the "resistive LCD" screen - and, it no longer responds to touch...

I have looked for a while online - but, cannot find a way to order a replacement...

Where can I get a replacement LCD touch screen...?


...
Thank you for your help...
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Mon Aug 12, 2013 9:54 am

Same issue here as well... Antennae has been "modified" on the inside of the case - but the case is still bent outwards in the back...

Unfortunately, when opening it to inspect - I damaged the "resistive LCD" screen - and, it no longer responds to touch...

I have looked for a while online - but, cannot find a way to order a replacement...

Where can I get a replacement LCD touch screen...?


...
Thank you for your help...
You should contact the seller to get a replacement unit. You can't get the LCD separately.
No answer to your question? How to write posts
 
spacemind
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Mon Jul 07, 2008 8:33 pm

Re: RB2011UAS-2HnD-IN hardware issue

Tue Aug 20, 2013 7:27 pm

Same issue here as well... Antennae has been "modified" on the inside of the case - but the case is still bent outwards in the back...

Unfortunately, when opening it to inspect - I damaged the "resistive LCD" screen - and, it no longer responds to touch...

I have looked for a while online - but, cannot find a way to order a replacement...

Where can I get a replacement LCD touch screen...?


...
Thank you for your help...
You should contact the seller to get a replacement unit. You can't get the LCD separately.
Every time Mikrotik makes a mistake with their new products we have to pay the shipping costs to send the "new" items back to ressellers.

Its is now time to have a better Quality Control Service at mikrotik factories, i can´t afford to sell units like these ones to my clients !

Please Innovate and Control Quality :D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests