Community discussions

MikroTik App
 
ayene
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Jan 08, 2019 10:31 am

hotspot login page disconnect after while

Sat Jan 08, 2022 8:48 pm

hi. I setup hotspot for about 200 user and it work fine in ROS 6 but after update to V7 hotspot crash. when user successfully login and after about 1 minutes they disconnect and cant see any page involve logging page or status page. But if I use IP Binding it work nice and don't disconnect.
 
Zacharias
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3266
Joined: Tue Dec 12, 2017 12:58 am
Location: Greece

Re: hotspot login page disconnect after while

Sun Jan 09, 2022 8:28 pm

There are many changes on the Hotspot between versions 6 and 7...
When you use the IP Binding you bypass the user from the hotspot so it is normal that the user stays connected...

I would suggest you review all the configuration...
 
Lorsk
just joined
Posts: 23
Joined: Tue Oct 07, 2014 3:09 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Mon Feb 21, 2022 2:59 pm

exactly same behavior on my side (tested also with ROS 7.2rc3)

I also opened a ticket at mikrotik - no solution till now.

It could also be the same topic as here: viewtopic.php?p=912251

By the way - I disabled hotspot service (so it is a basic router) and everything works fine and stable - so it has to be an issue with the hotspot package.
 
allan2358
just joined
Posts: 3
Joined: Thu Jan 13, 2022 11:34 am

Re: hotspot login page disconnect after while

Thu Mar 03, 2022 12:18 pm

same... hope to fix this issue in the next release.
 
Lorsk
just joined
Posts: 23
Joined: Tue Oct 07, 2014 3:09 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Wed Mar 30, 2022 3:56 pm

... no response from Mikrotik until now! (Ticket is also unanswered for almost 14 days)...

Please help.
 
holvoetn
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1012
Joined: Tue Apr 13, 2021 2:14 am
Location: Belgium

Re: hotspot login page disconnect after while

Wed Mar 30, 2022 4:48 pm

Which version of v7 ?
There are quite some changes in 7.2rc4. Latest now is rc6.
 
Lorsk
just joined
Posts: 23
Joined: Tue Oct 07, 2014 3:09 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Thu Mar 31, 2022 3:07 pm

7.2rc5 also doesn't address this problem - I could try rc6 but I don't think that there is any help because I didn't got response to my ticket!

Just checked changelog - even in rc6 and rc7 no changes to hotspot package.
 
Lorsk
just joined
Posts: 23
Joined: Tue Oct 07, 2014 3:09 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Fri Apr 01, 2022 12:47 pm

... just downgraded to ROS 6.49.5 - and hotspot seems to work.

Therefor I can exclude settings, hardware, network related issues and so on. It is only verion of ROS respective version of hotspot-package.
 
Lorsk
just joined
Posts: 23
Joined: Tue Oct 07, 2014 3:09 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Wed Apr 06, 2022 11:20 am

... why there is no reaction on my problem (and also others reported this issue - so I'm not alone with this "bug")? ...
 
User avatar
loloski
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 121
Joined: Mon Mar 15, 2021 9:10 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Wed Apr 06, 2022 12:20 pm

you are not alone we also already file a support ticket and MT was able to reproduce the issue, our case is we setup hotspot with external AP after login the client is working for quite sometime and goes haywire, from client we can ping the ip address of the AP but not the MT router side, this affects all v7.x including the latest stable 7.2, we even try 7.3beta27 as per the support suggestion and still the problem still there. we can reproduce this so easily on RB4011 and RB5009 respectively
 
Lorsk
just joined
Posts: 23
Joined: Tue Oct 07, 2014 3:09 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Wed Apr 06, 2022 2:29 pm

Thanks a lot for the feedback - so Mikrotik could reproduce this issue on their own equipment? Then I have to wait until a solution is done by MT.

I was only scared because I didn't got any feedback by Mikrotik (expect of "we can't see any failure on your setup and can't reproduce it")
 
User avatar
loloski
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 121
Joined: Mon Mar 15, 2021 9:10 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Thu Apr 07, 2022 10:43 am

Yes that what they say they were able to reproduce the issue, the sad part is there's no commitment time for the said fix, since we do have a workaround i think for now it's better than nothing, at least this was queued on their list.
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6689
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: hotspot login page disconnect after while

Tue Apr 12, 2022 1:22 pm

We are working on the fix for the particular issue. Hopefully it will be fixed shortly.
 
embops87
just joined
Posts: 1
Joined: Tue May 10, 2022 12:24 am

Re: hotspot login page disconnect after while

Wed May 11, 2022 3:15 am

hi. I setup hotspot for about 200 user and it work fine in ROS 6 but after update to V7 hotspot crash. when user successfully login and after about 1 minutes they disconnect and cant see any page involve logging page or status page. But if I use IP Binding it work nice and don't disconnect.
Hi,
Which routerboard were you using for these 200 users? And which version of RouterOS 6? I have an RB750gr3 that works fine in v7.2.rc3 for ~20 users, but when I put it to work with ~170, the same situation occurs as in your case.
 
User avatar
swa69er
just joined
Posts: 14
Joined: Sat Jan 02, 2021 11:54 am

Re: hotspot login page disconnect after while

Tue May 17, 2022 5:16 am

I'm planning to buy RB5009 for hotspot. Is this still a problem in v7?
 
User avatar
loloski
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 121
Joined: Mon Mar 15, 2021 9:10 pm

Re: hotspot login page disconnect after while

Tue May 17, 2022 1:35 pm

basic hotspot + queue is working properly now starting v7.3beta37

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests