Community discussions

MikroTik App
 
dominiaz
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Sat Jan 08, 2011 7:17 am

RB4011 + Compex WLEV2-20 = issues

Wed Jan 26, 2022 3:21 pm

I have RB4011 (WIFI version).

I tried to change Mikrotik R11E card to Compex WLE1216V2-20, but that card wont work - I need 2.4Ghz with wifiwave2 package.

Compex card isnt even detected in Resources/IRQ. R11E card normal working in that RB4011. Compex card is normally recognizable by PC so its OK.

I have RouterOS 7.1.1 with wifiwave2 package.

Do you have any ideas how to run Compex WLE1216V2-20 on RB4011?
 
mkx
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7679
Joined: Thu Mar 03, 2016 10:23 pm

Re: RB4011 + Compex WLEV2-20 = issues

Wed Jan 26, 2022 6:52 pm

Is the card listed in /system resource pci?
BR,
Metod
 
dominiaz
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Sat Jan 08, 2011 7:17 am

Re: RB4011 + Compex WLEV2-20 = issues

Wed Jan 26, 2022 7:13 pm

Is the card listed in /system resource pci?
No.
 
mkx
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7679
Joined: Thu Mar 03, 2016 10:23 pm

Re: RB4011 + Compex WLEV2-20 = issues

Wed Jan 26, 2022 7:21 pm

Is the card listed in /system resource pci?
No.
That's a very bad sign. Entries there are created by PCI subsystem driver and any hardware properly functioning should appear there even if ROS doesn't have driver for it.

Try to re-seat the card in the miniPCIe slot and make sure it doesn't move afterwards (e.g. when you're fastening the screws).
BR,
Metod
 
dominiaz
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Sat Jan 08, 2011 7:17 am

Re: RB4011 + Compex WLEV2-20 = issues

Wed Jan 26, 2022 7:39 pm

No.
That's a very bad sign. Entries there are created by PCI subsystem driver and any hardware properly functioning should appear there even if ROS doesn't have driver for it.

Try to re-seat the card in the miniPCIe slot and make sure it doesn't move afterwards (e.g. when you're fastening the screws).
i tried 3 times to re-seat card in rb4011. When I put card to PC then it works normal.
 
almeiras
newbie
Posts: 37
Joined: Fri Nov 15, 2019 9:16 pm
Location: Spain

Re: RB4011 + Compex WLEV2-20 = issues

Thu Jan 27, 2022 10:54 am

Hi! Does the card touch any components of the board? The original mPCIe socket is not so tall, so the board may short-circuit something.

One more thing: do you have any link to the manufacturer's page? I can't find anything about that chip. EDIT: I found it, I got the very same card. Same thing. But in my case, I made it work in a RBM33G flashed with OpenWRT.
 
dominiaz
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Sat Jan 08, 2011 7:17 am

Re: RB4011 + Compex WLEV2-20 = issues

Sat Jan 29, 2022 6:24 am

The card doesn`t touch any components. It is fitted ok.

Do you have any other advises?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests