Community discussions

MikroTik App
 
turgon
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:54 am

PIM-SM not working at all

Wed Jan 26, 2022 7:46 pm

I recently upgraded one of my CCR2004 to 7.1.1 and tried to configure PIM-SM.
Snippet from my configuration:
/routing pimsm instance
add afi=ipv4 disabled=no name=main switch-to-spt=no vrf=main
/routing pimsm interface-template
add disabled=no hello-period=30s instance=main interfaces=sfpplus1 \
    source-addresses=x.x.x.5
add disabled=no hello-period=30s instance=main interfaces=sfpplus2 \
    source-addresses=""
/routing pimsm static-rp
add address=x.x.x.5 disabled=no group=239.254.0.0/16 instance=main
On interface sfpplus1 (with x.x.x.5 address) it is connected to another PIM running on Cisco hardware which has address x.x.x.6 .
As soon as interface is going up neighbor relation is formed and is sustained without any issues.
Then I try to join multicast group 239.254.0.0 from one of Cisco peer downstream interfaces. It appears in UIB G submenu in winbox, but without any RP (despite static-rp entry).
After that Mikrotik drops neighbor relation Cisco peer. Obviously I want to get that multicast stream from another PIM peer, but this issue has to be resolved first.

If there are any errors in my configuration please point them out. Has anyone got it working on ROSv7?
 
User avatar
111111
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 196
Joined: Thu Oct 05, 2006 1:39 am
Location: BG,SOFIA

Re: PIM-SM not working at all

Wed Jan 26, 2022 11:25 pm

Confirm, in ver 7.1 and 7.1.1 not working.on smips
In God We Trust. All other must submit X.509 certificate!
 
turgon
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:54 am

Re: PIM-SM not working at all

Thu Jan 27, 2022 4:33 pm

I also confirmed by switching back to 6.49.2 that neighbour association are maintained correctly in previous versions in the exact same setup.
 
Rfulton
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 74
Joined: Tue Aug 08, 2017 2:17 am

Re: PIM-SM not working at all

Tue Feb 22, 2022 4:16 am

still not working in 7.1.3
 
emusal
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Apr 21, 2022 2:46 am

Re: PIM-SM not working at all

Thu Apr 21, 2022 2:50 am

is it solved in 7.2.1?
 
Rfulton
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 74
Joined: Tue Aug 08, 2017 2:17 am

Re: PIM-SM not working at all

Tue Apr 26, 2022 5:36 am

Not working still. FBI has been notified.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests