Community discussions

MikroTik App
 
westwind80
just joined
Topic Author
Posts: 11
Joined: Tue Dec 08, 2020 10:35 am

user manager and bad blocks

Wed Jun 15, 2022 6:28 am

Hi all,
Can anyone assist me on the below issue?

1. When user manager is running with hotspot users connected, the 'Bad blocks' in the resources windows seems to be increasing. In 2hours time, it increase from 5% to 20%++. It will eventually increase to 99%++ and the router watchdog will force reboot.
2. Most of the time, after reboot, the 'Bad blocks' will return to 1-3% range. But sometimes, it will remain at above 80%
3. Once the user manager start to run with connected hotspot users, the 'Bad Blocks' will steadily increase again till router force reboot.
4. I'm using router rb2011
5. attach are the screen capture

Appreciate the assistance.

Rgds,
Wes
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
westwind80
just joined
Topic Author
Posts: 11
Joined: Tue Dec 08, 2020 10:35 am

Re: user manager and bad blocks

Mon Jun 20, 2022 3:56 am

No one can help me?
 
User avatar
dirk111onforum
just joined
Posts: 5
Joined: Fri Jun 03, 2022 7:51 pm

Re: user manager and bad blocks

Mon Jun 20, 2022 6:36 pm

Hi
user manager creates a lot of disc activity.
As I use several RB1100AHx4's with a SSD, the user manager files are located on SSD disk1.
I suppose this "real" M2-SolidStateDrive, with its own controller, is more suited for this kind of use.
I don't know if the onboard NAND (controlled by the µproc.) has the same capabilities.
dirk111
dirk111onforum is my new account (replacing dirk111, joined 2007)
please do not react on posts of the old dirk111! Thanks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests