Community discussions

MikroTik App
 
Jens98NO
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Jan 18, 2023 2:06 pm

CSS610-8G-2S+IN not able to connect at 10G speed on SFP+ ports. (only 10M,100M and 1G)

Wed Jan 18, 2023 2:23 pm

The switch came with SwitchOS Lite 2.16, are there any newer or older firmware versions where this is fixed? Or do anyone else have the same problem?
I have tested with multiple SFP + modules and they all work fine if link speed is manually set to 1G.
 
stathismes
just joined
Posts: 22
Joined: Sun May 14, 2017 3:34 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN not able to connect at 10G speed on SFP+ ports. (only 10M,100M and 1G)

Thu Jan 19, 2023 12:54 am

Check out my reply: viewtopic.php?t=192633#p978445

Seems it is not selectable yet. You can rely only on the other side port config as of now.
 
Jens98NO
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Jan 18, 2023 2:06 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN not able to connect at 10G speed on SFP+ ports. (only 10M,100M and 1G)

Thu Jan 19, 2023 9:31 am

Aha, thanks! So the only thing I would have to do to get it working is to set the speed manually to 10G on the device the switch is connected to?
 
stathismes
just joined
Posts: 22
Joined: Sun May 14, 2017 3:34 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN not able to connect at 10G speed on SFP+ ports. (only 10M,100M and 1G)

Tue Jan 24, 2023 12:30 pm

Why do you quote whole preceding post? Does it help you to answer? Do you repeat what your interlocutor says when you discuss face to face? Just use "Post Reply" button.
Exactly!
Last edited by BartoszP on Wed Jan 25, 2023 2:19 am, edited 1 time in total.
Reason: removed excessive quotting of preceding post; be wise, quote smart, save network traffic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests