Community discussions

MUM Europe 2020
 
korggrodno
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sun Dec 13, 2015 2:28 pm

mikrotik dns statik host without dot

Sun Dec 13, 2015 2:37 pm

if i create dns static entry like
/ip dns static add name=sql address=10.77.0.4
https://lh3.googleusercontent.com/-uQ1G ... 520004.jpg
It do not work
https://lh3.googleusercontent.com/-OdAb ... 520005.jpg
If I create dns static entry like
/ip dns static add name=sql.ramteks.local address=10.77.0.4
https://lh3.googleusercontent.com/-f-ky ... 520003.jpg
Then all is ok.
https://lh3.googleusercontent.com/-_1dn ... 520006.jpg
Why do not work first case?
Why do not work first case - case without dot in host name?
 
User avatar
ConnectivityEngineer
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 57
Joined: Sat Dec 19, 2015 10:57 pm
Location: Ohio, USA
Contact:

Re: mikrotik dns statik host without dot

Sun Dec 20, 2015 12:19 am

Mikrotik makes an excellent A Record DNS Server for simple entries - However - the Server still requires fully qualified domain names - Or at minimum NO SPACES

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP ... NS_Entries

In short they are following the RFC Specs outlined here: http://www.ietf.org/rfc/rfc1035.txt?number=1035
Glenn Kelley | MCTNA, MTCWE, MTCTCE, RHCE, RHCSS
http://Connectivity.Engineer
USA Based 24x7x365 Mikrotik, Juniper, Ubiquiti TAC & WISP / ISP Blind Label Support Call Center

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 105 guests