Community discussions

 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 464
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

SwOS version 1.17 released

Thu Aug 18, 2016 9:16 am

SwOS version 1.17 released
http://www.mikrotik.com/download
What's new in 1.17:
*) support SNMP responses bigger then 128 bytes;
*) do not mangle SNMP sysName if identity is 16 characters long;
*) support 32 characters in identity;
 
mhugo
newbie
Posts: 44
Joined: Mon Sep 19, 2005 11:48 am

Re: SwOS version 1.17 released

Thu Aug 18, 2016 6:49 pm

Im still hoping for dhcp client to make it easier to deploy in the field as customer CPE. We want the dhcp client for the management network.
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3800
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: SwOS version 1.17 released

Thu Aug 18, 2016 9:59 pm

use a hex router with all 5 ports switched ... way better than a 260gs.
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com
 
efaden
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1711
Joined: Sat Mar 30, 2013 1:55 am
Location: New York, USA

Re: SwOS version 1.17 released

Thu Aug 18, 2016 10:10 pm

Need hex with poe


Sent from my iPad using Tapatalk
 
squeezypiano
newbie
Posts: 30
Joined: Tue Oct 09, 2012 10:05 pm
Location: Scotland

Re: SwOS version 1.17 released

Thu Aug 18, 2016 11:25 pm

This update has killed my RB260GSP after working fine on RB260GS. Going to have to do a TFTP firmware load :(
 
gramels
just joined
Posts: 11
Joined: Thu Aug 14, 2014 11:28 am

Re: SwOS version 1.17 released

Fri Aug 19, 2016 11:29 pm

As it seems I managad to brick my 260GSP.

I saw the update, installed it via web gui.
Afterwards I could not connect to the Web GUI any more. Ping worked

Factory default, still nothing.

TFTP cycles through (fast blink, reboot, fast blink)
I sew the version and the switch in discovery.
No connection with Safari.
Firefox tries to download a .bin file.

Obviously something went really wrong.

It is works now as a dump switch without PoE.

Any Ideas?
 
squeezypiano
newbie
Posts: 30
Joined: Tue Oct 09, 2012 10:05 pm
Location: Scotland

Re: SwOS version 1.17 released

Sun Aug 21, 2016 11:26 pm

Still the same problem here, tried the TFTP update etc. and it just won't play.
 
milhorini
just joined
Posts: 6
Joined: Fri Mar 21, 2014 1:41 pm

Re: SwOS version 1.17 released

Tue Sep 20, 2016 4:01 pm

I have the same problem here, I did upgrade to new version 1.17 and I don't have access to switch more...

show me this in browser

f:0x0,imr:0x0,omr:0x0,imr:0x0,omr:0x0,imr:0x0,omr:0x0,imr:0x0,omr:0x0,mrr:0x0,omr:0x0,mrto0x0,omr:0x0,mrto:00,omr:0x0,mrto:0x1omr:0x0,mrto:0x1,vr:0x0,mrto:0x1,vla0x0,mrto:0x1,vlan:0,mrto:0x1,vlan:[0mrto:0x1,vlan:[0x1to:0x1,vlan:[0x1,0:0x1,vlan:[0x1,0x0x1,vlan:[0x1,0x01,,vlan:[0x1,0x01,0xlan:[0x1,0x01,0x01n:[0x1,0x01,0x01,0[0x1,0x01,0x01,0x0x1,0x01,0x01,0x01,,0x01,0x01,0x01,0xx01,0x01,0x01,0x011,0x01,0x01,0x01,00x01,0x01,0x01,0x001,0x01,0x01,0x01],0x01,0x01,0x01],vx01,0x01,0x01],vln1,0x01,0x01],vlnh:0x01,0x01],vlnh:[001,0x01],vlnh:[0x0,0x01],vlnh:[0x0,0x01],vlnh:[0x0,0x01],vlnh:[0x0,0x00,,vlnh:[0x0,0x00,0xlnh:[0x0,0x00,0x00h:[0x0,0x00,0x00,0[0x0,0x00,0x00,0x0x0,0x00,0x00,0x00,,0x00,0x00,0x00,0xx00,0x00,0x00,0x000,0x00,0x00,0x00,00x00,0x00,0x00,0x000,0x00,0x00,0x00],0x00,0x00,0x00],vx00,0x00,0x00],vln0,0x00,0x00],vlni:0x00,0x00],vlni:[000,0x00],vlni:[0x0,0x00],vlni

help me please....
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 464
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: SwOS version 1.17 released

Fri Sep 23, 2016 9:34 am

If SwOS upgrade has failed, the only way to recover RB250/RB260 series switches is reinstallation with BOOTP method.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/SwOS#Rein ... S_firmware
In case, it is not successful with version 1.17, try with older version 1.16.
SwOS v1.16 for RB250:
http://www.mikrotik.com/download/share/ ... 0_1_16.lzb
SwOS v1.16 for RB260:
http://www.mikrotik.com/download/share/ ... 0_1_16.lzb
 
squeezypiano
newbie
Posts: 30
Joined: Tue Oct 09, 2012 10:05 pm
Location: Scotland

Re: SwOS version 1.17 released

Mon Sep 26, 2016 4:38 pm

If SwOS upgrade has failed, the only way to recover RB250/RB260 series switches is reinstallation with BOOTP method.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/SwOS#Rein ... S_firmware
In case, it is not successful with version 1.17, try with older version 1.16.
SwOS v1.16 for RB250:
http://www.mikrotik.com/download/share/ ... 0_1_16.lzb
SwOS v1.16 for RB260:
http://www.mikrotik.com/download/share/ ... 0_1_16.lzb
What do you do if this doesn't work?
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8039
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: SwOS version 1.17 released

Mon Sep 26, 2016 5:47 pm

What do you do if this doesn't work?
what does it mean? try to plug 220V and repeat ;)
Russian-speaking forum: http://forum.mikrotik.by. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

¡ɹǝ|SOɹǝʇnoɹ ʞıʇoɹʞıW ɯ‚|

MikroTik. Your life. Your routing.
 
elico
just joined
Posts: 7
Joined: Mon Nov 07, 2016 3:23 am

Re: SwOS version 1.17 released

Mon Nov 07, 2016 9:52 pm

I tried to upgrade a 260GSP using firefox and it required me to rely on a the wiki article:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/SwOS#Rein ... S_firmware

But on a rb750gr2 the defaults are to have 192.168.88.0/24
I had to use the combination of the article and use the existing address-pool instead of creating a new one.
I had an issue with it upgrading directly to 1.17 so I started with 1.11 and then upgraded manually.
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 323
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: SwOS version 1.17 released

Thu Nov 10, 2016 12:24 am

I have upgraded my switches to the latest version. I really appreciate the naming of ports (don't know which version brought it). I also enabled IVL for VLANs, but after that, I can't see Hosts table any more - ERROR:Lost Connection. Once I saw the table and there were VLAN ID lowered by 1024 (261 instead of 1285). Are VLAN IDs bigger than 1023 problem? Why Hosts table is not working?
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
User avatar
tnarnold
just joined
Posts: 15
Joined: Tue Jun 02, 2009 6:12 am

Re: SwOS version 1.17 released

Mon Jan 02, 2017 5:54 pm

I have upgraded my switches to the latest version. I really appreciate the naming of ports (don't know which version brought it). I also enabled IVL for VLANs, but after that, I can't see Hosts table any more - ERROR:Lost Connection. Once I saw the table and there were VLAN ID lowered by 1024 (261 instead of 1285). Are VLAN IDs bigger than 1023 problem? Why Hosts table is not working?
Same problem here.
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4733
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: SwOS version 1.17 released

Mon Nov 13, 2017 11:35 pm

Besides the problem that the port names are not read correctly via SNMP (noted in another thread), I also notice that the data being offered via SNMP is very limited.
I suggest to add some health values to SNMP (voltage, temperature) and also the MAC to PORT table would be very convenient...
(SNMPv2-SMI::mib-2.17.7.1.2.2.1.2)

Who is online

Users browsing this forum: mducharme, ziegenberg and 4 guests