Community discussions

 
noib
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 285
Joined: Fri Jan 25, 2013 6:04 pm
Location: France
Contact:

6.41rc +ZTE ME3630 + GPS

Tue Oct 10, 2017 5:24 pm

Hello
Internet with ZTE LTE module ME3630 is working fine on a RB912 with 6.41cr38.
Now i'm trying to make the GPS work.
After plugging the passive GPS antenna and setiing the following Init commands
AT+ZGINIT  // init GPS
AT+ZGPSR=1  // enable positioning
AT+ZFIXRATE=5,5 // set 5-measures row at 5 secs interval
AT+ZGRUN=2 // run the GPS
i get the following output
+ZGPSR: 140307.000,4848.8734N,00227.5253E,1.8,100.7,2,197.42,0.0,0.0,101017,19

+ZGPSR: 140312.000,4848.8734N,00227.5253E,1.8,100.7,2,197.42,0.0,0.0,101017,19

+ZGPSR: 140316.000,4848.8734N,00227.5253E,1.8,100.7,2,197.42,0.0,0.0,101017,19

+ZGPSR: 140320.000,4848.8734N,00227.5253E,1.8,100.8,2,197.42,0.0,0.0,101017,20

+ZGPSR: 140323.000,4848.8734N,00227.5253E,1.8,100.8,2,197.42,0.0,0.0,101017,19

So the GPS part seems to work.
Then I installed the GPS package , rebooted, enabled etc.. but the /system gps monitor command stays silent, no data is displayed. I think that the GPS package can't parse ZTE GPS output, will this be fixed on the 6.41 release or am I going the wrong way?
 
invcat
just joined
Posts: 5
Joined: Tue Oct 01, 2013 5:04 pm

Re: 6.41rc +ZTE ME3630 + GPS

Wed Oct 11, 2017 10:02 am

Hi

You used wrong init. You have to see GPGGA, GPGSV, GPGLL and not ZGPSR.
 
noib
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 285
Joined: Fri Jan 25, 2013 6:04 pm
Location: France
Contact:

Re: 6.41rc +ZTE ME3630 + GPS

Thu Oct 12, 2017 1:25 pm

Indeed, idn't see the NMEA commands at the end of the AT reference guide, thanks.
With GGA display it works.
Thanks for reply
 
noib
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 285
Joined: Fri Jan 25, 2013 6:04 pm
Location: France
Contact:

Re: 6.41rc +ZTE ME3630 + GPS

Thu Oct 12, 2017 1:44 pm

So for the records:
/system serial-terminal usb1
AT+ZGINIT // init
AT+ZGFIXRATE=10000,1  // "endless" fixes , 1 per second
AT+ZGNMEA=1 // Set NMEA GGA output
AT+ZGRUN=2 // Run the fixes
 
pfable
just joined
Posts: 2
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:43 pm

Re: 6.41rc +ZTE ME3630 + GPS

Mon Jan 14, 2019 7:07 pm

So for the records:
/system serial-terminal usb1
AT+ZGINIT // init
AT+ZGFIXRATE=10000,1  // "endless" fixes , 1 per second
AT+ZGNMEA=1 // Set NMEA GGA output
AT+ZGRUN=2 // Run the fixes
Is this config working for you with the ZTE ME3630-E?
I cannot send AT+ZGNMEA=1 cmd because I got an Error or missing, because AT+ZGNMEA? also not working.
Other commands get OK reply.
But I cannot receive any data...
 
noib
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 285
Joined: Fri Jan 25, 2013 6:04 pm
Location: France
Contact:

Re: 6.41rc +ZTE ME3630 + GPS

Fri Feb 08, 2019 6:36 pm

I don't know, i don't have the -E version

My modem info is
[] > /interface lte info 0
         pin-status: no password required
      functionality: full
       manufacturer: ZTEWelink
              model: ME3630
           revision: ME3630E1CV1.0B06

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 73 guests