Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
plam40
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Tue Feb 21, 2006 1:27 pm
Location: Greece

RADIUS - how to not account local traffic

Wed Dec 20, 2006 6:19 pm

I got the following setup :

      local FTP_____RADIUS
                 |
                 | 
     dsl ------> MT ----> MT (AP) ----> CLIENTS
                 |                       |
                 |______ PPPoE___________|

My problem is that Radius accounts all the traffic for each client , but I need to account only the traffic to DSL and not account any local , like FTP or local HTTP !
I have unchecked the box "Account local traffic" but it still accounts every single packet .
Any soloution will be pretty much appriciated !!!
Tahnks in advance !!
Last edited by plam40 on Sat Jun 30, 2007 4:22 am, edited 1 time in total.
 
User avatar
smacebr
newbie
Posts: 36
Joined: Wed Aug 23, 2006 2:55 pm
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Contact:

good question

Wed Dec 20, 2006 11:07 pm

Here I'm using PPPOE instead of VPN but I have this problem too. I would like NOT to accouting traffic to some networks like 10.0.0.0/8, 192.0.0.0/8, 200.111.2.24/29, 200.10.20.176/28 for example. If I could make it would make my life MUCH easier!!!! Mikrotik is there any solution?
 
gideono
just joined
Posts: 10
Joined: Tue Dec 05, 2006 1:51 pm

Thu Dec 21, 2006 10:18 am

I have the same problem.
 
User avatar
tneumann
Member
Member
Posts: 394
Joined: Sat Apr 16, 2005 6:38 pm
Location: Germany

Thu Dec 21, 2006 4:12 pm

If you need to do accounting based on source and/or destination addresses your only choice is probably NetFlow. Radius accounting has no knowledge of where the traffic comes from or where it goes to.

--Tom
 
Hellbound
Long time Member
Long time Member
Posts: 509
Joined: Tue Oct 26, 2004 11:21 am

Thu Dec 21, 2006 8:04 pm

If you need to do accounting based on source and/or destination addresses your only choice is probably NetFlow. Radius accounting has no knowledge of where the traffic comes from or where it goes to.

--Tom
Radius may not care,
MT can care and know where traffic comes and go and MT is the one reporting to Radius.

maybe the option is not working and it only left there for decoration to make sure that MT ROS is a rich feature RouterOS.... just kididng...


any idea?
 
User avatar
tneumann
Member
Member
Posts: 394
Joined: Sat Apr 16, 2005 6:38 pm
Location: Germany

Thu Dec 21, 2006 9:19 pm

maybe the option is not working and it only left there for decoration to make sure that MT ROS is a rich feature RouterOS
What option do you mean? The account-local-traffic option that plam40 was taking about? That pertains only to traffic that is originating from/destined to the router itself, see

http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2. ... 5966296164

it has nothing to do with declaring certain source and/or destination IP networks as "local" and to then exclude them from accounting.

--Tom
 
marko_bg
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 119
Joined: Sat Jun 03, 2006 11:48 am

Sun Dec 24, 2006 3:56 am

 
User avatar
plam40
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Tue Feb 21, 2006 1:27 pm
Location: Greece

That is true!

Sun Dec 24, 2006 8:29 pm

The check box for account local traffic has nothing to do with RADIUS but i do not get it :? there is such thing for the flow and there is no for the radius ...
 
Geoffb
just joined
Posts: 13
Joined: Wed Dec 27, 2006 4:13 pm

Tue Jan 09, 2007 10:49 am

I'm having the same issue with the same setup as you. I really wish i could get radius to exclude traffic done to the local ftp server.

Coz atm i need to log in to winbox every morning and check the queues then convert each one to bytes and add it all back into radius for each user one by one.

As you can guess it's extremely time consuming and frustrating.
 
ropebih
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 110
Joined: Tue May 22, 2007 5:35 pm

Re: RADIUS - how to not account local traffic

Mon Apr 07, 2008 10:53 pm

Is it possible that mikrotik create option like "exclude from accounting"? In that option you could add IP address which will be excluded from accounting.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 83 guests