Community discussions

 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5683
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: Winbox 3.14 released!

Thu May 31, 2018 4:37 pm

Like shown in the examples, there is no problem with any monitor settings. If you have a problem, maybe it is caused by something else in your PC.
Like shown in the my examples, the problem exists.
"application" disables all Windows scaling settings and only use the app developer's setting (winbox will appear in its original size) or ones with altered DPIs by other means (which of course will give weird appearance).

Choose the right settings. "System (Enhanced)" and in system->display->advanced scaling settings "Let windows try to fix apps so they're not blurry"


150% scaling and nothing in winbox is blurry
winbox-150scaling.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
Traveller
just joined
Posts: 21
Joined: Thu Apr 05, 2018 10:12 am

Re: Winbox 3.14 released!

Thu May 31, 2018 6:08 pm

Choose the right settings. "System (Enhanced)" and in system->display->advanced scaling settings "Let windows try to fix apps so they're not blurry"
Yes. "System (Enhanced)" is better than "System". But "application" is better than "System (Enhanced)". In "application" font is more delicate, clear, pleasant and standard for Windows than the font in "System (Enhanced)".
"application" font
a.png
"System (Enhanced)" font
b.png
Default explorer font in Windows
c.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5683
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: Winbox 3.14 released!

Thu May 31, 2018 6:39 pm

You will not get the same look because of image scaling and post processing.
 
conrad
just joined
Posts: 11
Joined: Sat Jan 18, 2014 6:36 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Thu May 31, 2018 7:30 pm

You will not get the same look because of image scaling and post processing.
If you remember the first beta 3.x you made it possible to change the size of the fields in the log.
In final version 3.x you have removed this possibility, promising to return it later.
Unfortunately I can't find this post but remember exactly what it was.
 
kewlgai
just joined
Posts: 7
Joined: Wed Jul 27, 2016 4:22 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Thu May 31, 2018 8:43 pm

hello, help me find the hotspot on the gui? if i login with romon i can't find the /ip hotspot on the gui.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
raffav
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 243
Joined: Wed Oct 24, 2012 4:40 am

Re: Winbox 3.14 released!

Thu May 31, 2018 10:55 pm

@normis
I'm getting a strange behavior I could't find a way to reproduce,
but either don't know if related to ROS 6.43RC or Winbox
in only one device a RB450G even if i put the correct pass i get error msg on winbox 3.14, I need to clear the pass and retype it and keep trying until I get access
My pass all are salved
 
acung
just joined
Posts: 19
Joined: Thu Nov 26, 2009 5:57 pm
Location: Jakarta

Re: Winbox 3.14 released!

Fri Jun 01, 2018 10:37 am

I winbox to RB751U-2HnD and RB751G-2HnD via rb751gr2(romon), there is no wireless menu.
Same problem was also with previous version 3.13.

Regards,
Not happened to me with version 3.13
 
Kraken2k
newbie
Posts: 49
Joined: Wed Oct 01, 2014 1:50 pm
Location: Prague

Re: Winbox 3.14 released!

Fri Jun 01, 2018 11:39 am

I have problem with "Reconnect" button after the connection was lost: after clicking it, the Winbox window disappear. According to log, login to router was successful, but automatically disconnected after 30 seconds. (never happened in 3.13)
 
chubbs596
newbie
Posts: 38
Joined: Fri Dec 06, 2013 6:07 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Fri Jun 01, 2018 12:24 pm

I have problem with "Reconnect" button after the connection was lost: after clicking it, the Winbox window disappear. According to log, login to router was successful, but automatically disconnected after 30 seconds. (never happened in 3.13)
I have seen the same issue
 
User avatar
LatinSuD
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 164
Joined: Wed Jun 29, 2005 1:05 pm
Location: Spain
Contact:

Re: Winbox 3.14 released!

Fri Jun 01, 2018 4:52 pm

hello, help me find the hotspot on the gui? if i login with romon i can't find the /ip hotspot on the gui.
Check that hotspot package is installed and enabled in System -> Packages.
It should be by default anyway.
 
andymok
just joined
Posts: 4
Joined: Tue May 15, 2018 2:32 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Fri Jun 01, 2018 9:39 pm

Random mode switch-over quickly in Quick Set, causing settings completely wiped out before hitting any apply / ok, cancel / closed could not undo the changes either. Blocking myself complete out and router unreachable.

Forced to reset router and config Quick Set only via Webfig, then I dare to continue the rest on Winbox. Even Webfig Quick Set cannot recall the done Home Dual AP settings neither, and keeps displaying WISP AP mode, good that as long as you don't hit apply it won't change anything

Not sure whether it is winbox or RC's problem.

hAP ac
Packages / firmware ver. 6.43rc21
Winbox 3.14
 
User avatar
vipnet
newbie
Posts: 25
Joined: Sat Jul 20, 2013 9:27 pm
Location: Brazil

Re: Winbox 3.14 released!

Sun Jun 03, 2018 5:59 pm

Bug use rmon,

i closed and open winbox and connect direct

i test R3.14 perssist

Image
Alex Endres.
VIPNET TELECOM LTDA - MONTENEGRO-RS/BRASIL

https://bmspanel.bmsoftware.org/parceir ... 95dd/0/N/N
 
User avatar
vipnet
newbie
Posts: 25
Joined: Sat Jul 20, 2013 9:27 pm
Location: Brazil

Re: Winbox 3.14 released!

Sun Jun 03, 2018 6:24 pm

I recovery control winbox after start machine Rmon IP and click disconnect,
if select advanced mode and clean Romon box work
Please Fix BUG
Alex Endres.
VIPNET TELECOM LTDA - MONTENEGRO-RS/BRASIL

https://bmspanel.bmsoftware.org/parceir ... 95dd/0/N/N
 
azatko
just joined
Posts: 5
Joined: Mon May 28, 2018 10:49 am

Re: Winbox 3.14 released!

Mon Jun 04, 2018 3:33 pm

could not connect to old routeros (4.x, 5x) - winbox 3.12 works fine
ERROR: coud not fetch index
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8072
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.14 released!

Mon Jun 04, 2018 4:43 pm

What's new in v3.13:

*) abandoned support for connecting to older RouterOS versions (older than v6), no DLLs will ever be downloaded;
Russian-speaking forum: http://forum.mikrotik.by. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

¡ɹǝ|SOɹǝʇnoɹ ʞıʇoɹʞıW ɯ‚|

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
erebusodora
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 61
Joined: Mon Jan 23, 2012 3:46 pm
Location: Bulgaria

Re: Winbox 3.14 released!

Mon Jun 04, 2018 6:34 pm

This version 3.14 works very slowly before connecting to the router. In version 3.13 or 3.12 is connect very fast to riuter
 
User avatar
juliokato
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 220
Joined: Mon Oct 26, 2015 4:27 pm
Location: Brazil

Re: Winbox 3.14 released!

Tue Jun 05, 2018 12:40 am

This version 3.14 works very slowly before connecting to the router. In version 3.13 or 3.12 is connect very fast to riuter
*) make all connections in secure mode (all data is encrypted with AES128-CBC-SHA);

so it requires more CPU processing power from both sides and more information exchange.
I apologize my grammatical errors, my english not so good, I am not a native speaker.
Wiki is maintained in English. I use Google translator. 8)
 
Sves
just joined
Posts: 1
Joined: Tue Dec 26, 2017 1:46 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Wed Jun 06, 2018 1:14 pm

Hello!
Please, add in Winbox a feature to copy in a clipboard the text from the section "Log".
Thank you!
 
R1CH
Long time Member
Long time Member
Posts: 662
Joined: Sun Oct 01, 2006 11:44 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Thu Jun 07, 2018 7:18 pm

This version 3.14 works very slowly before connecting to the router. In version 3.13 or 3.12 is connect very fast to riuter
*) make all connections in secure mode (all data is encrypted with AES128-CBC-SHA);

so it requires more CPU processing power from both sides and more information exchange.
This also means you should rotate your passwords if you haven't been using secure mode, anyone on the network could have intercepted them.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8072
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.14 released!

Fri Jun 08, 2018 11:31 am

It doesn't. They weren't plaintext :)
Russian-speaking forum: http://forum.mikrotik.by. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

¡ɹǝ|SOɹǝʇnoɹ ʞıʇoɹʞıW ɯ‚|

MikroTik. Your life. Your routing.
 
k3dt
newbie
Posts: 28
Joined: Tue Jul 17, 2007 3:37 pm
Location: Czech Republic

Re: Winbox 3.14 released!

Mon Jun 11, 2018 1:02 pm

In this version is impossible to connect to RouterOS via mac-telnet over ethernet with active wifi connection on MacOS (via Crossover and Wineskin).. Version 3.13 works fine.
 
Benjamin9
just joined
Posts: 2
Joined: Tue Jun 12, 2018 10:01 am

Re: Winbox 3.14 released!

Tue Jun 12, 2018 10:07 am

I winbox to RB751U-2HnD and RB751G-2HnD via rb751gr2(romon), there is no wireless menu.
 
User avatar
paolopoz
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 63
Joined: Thu Oct 31, 2013 6:38 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Wed Jun 13, 2018 11:38 am

Hello all!
Since today I stubmled upon a problem with Winbox 3.14: every time I try to connect to a host beyond NAT, the application get stuck saying "Downloading descriptors" and then it crashes.
This happens also on another PC on my LAN with winbox 3.14.
If I try with version 3.13 everything works fine.
Connecting to host inside the LAN works well.
I tried to clear cache and delete session files but this doesn't solve the problem.
This happens consistently across different RouterOS versions.
I reproduced it also through another connection, so it doesn't depend on our firewall or any other network equipment.
Any hint on what might be the cause? Did I catched a bug?
Thanks!
 
mindaugasb
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Jun 14, 2018 6:26 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Thu Jun 14, 2018 6:42 pm

Hi guys,

How can I download winbox 3.12 from official sources to be able to connect to the legacy 5.X versions?
Thus far I could only find unofficial versions in some blogs.

Is winbox available in one of the packages here: https://mikrotik.com/download/archive ?
If so - which package?

Thank you.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8072
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.14 released!

Thu Jun 14, 2018 6:52 pm

Just copy link to the current WinBox and change version to the necessary one: https://download.mikrotik.com/routeros/ ... winbox.exe
Russian-speaking forum: http://forum.mikrotik.by. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

¡ɹǝ|SOɹǝʇnoɹ ʞıʇoɹʞıW ɯ‚|

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8072
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Winbox 3.14 released!

Sun Jun 17, 2018 10:55 pm

what downloads? what anonymity? any link?
Russian-speaking forum: http://forum.mikrotik.by. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

¡ɹǝ|SOɹǝʇnoɹ ʞıʇoɹʞıW ɯ‚|

MikroTik. Your life. Your routing.
 
tangram
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 101
Joined: Wed Nov 16, 2016 9:55 pm

Re: Winbox 3.14 released!

Mon Jun 18, 2018 1:52 pm

whoever has a vertical screen resolution of 768 and below is faced with the No scroll issue. CLI is a work around, but it is still an issue in winbox
+1 - this is very annoying, please help.
 
strods
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 1346
Joined: Wed Jul 16, 2014 7:22 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox 3.14 released!

Tue Jun 19, 2018 11:10 am

Winbox v3.15 has been released:
viewtopic.php?f=21&t=135874

Who is online

Users browsing this forum: blimbach, ksteink, markz, nemke, Quasar, tdw and 6 guests