Community discussions

 
marche
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Jun 05, 2018 5:23 am

Unable to access webfig once I set to WISP AP

Sun Jul 08, 2018 4:40 pm

I want to configure my Hap Lite as a secondary AP (no routing, no dhcp, etc). it seems the fastest way is to set as WISP AP, but once I do that I cannot access the webfig by the browser anymore. Only way is to access by mac address on winbox. Is there a way to enable webfig again?
 
User avatar
Thor187
newbie
Posts: 40
Joined: Sat Oct 21, 2017 10:21 pm

Re: Unable to access webfig once I set to WISP AP

Thu Oct 04, 2018 8:48 pm

Same problem here, I plugged the Metal AC into my routerboard, changed the metal to wisp AP, logged out of winbox and now I cannot get back into the metal ac.
 
pgueorguiev
just joined
Posts: 1
Joined: Mon Nov 26, 2018 1:29 am

Re: Unable to access webfig once I set to WISP AP

Mon Nov 26, 2018 1:43 am

Hi, I have similar issue.

I followed this simple guide: https://www.youtube.com/watch?v=u2RTfaN5KYk
I used Address Acquisition: Automatic
All worked fine as WiFI on RouterBOARD_SXTsq_5 so the clients are connecting fine and have needed routing, but once set in bridge mode,
I cannot access the webfig anymore, in my case, neither to connect by MAC address by winbox because the LAN network (main router) restricts it.

So what else needs to be done to be able to connect to the AP by webfig after a Quick Set to WISP AP?

Thank you
 
kuklei
just joined
Posts: 4
Joined: Fri Nov 04, 2011 1:02 am

Re: Unable to access webfig once I set to WISP AP

Tue May 14, 2019 10:24 am

Same here. Can connect to internet and main mikrotik but cannot connect to the WISP AP router
 
mkx
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2250
Joined: Thu Mar 03, 2016 10:23 pm

Re: Unable to access webfig once I set to WISP AP

Tue May 14, 2019 3:36 pm

Just thinking: as the name suggests (WISP AP), could it be that webfig (and winbox) access is only available through "upstream" wireless interface? After all, if device is provided by (W)ISP, it's only logical that management is only available through "their" interface.
BR,
Metod
 
markkane
just joined
Posts: 1
Joined: Wed May 22, 2019 11:16 pm

Re: Unable to access webfig once I set to WISP AP

Wed May 22, 2019 11:23 pm

I have the same issue. We have used the WISP AP mode for years. Now, for some reason it no longer works. A 5 minutes setup has resulted in 5 hours. Any help would be appreciated.
Once WISP AP is configured, the LAN is set to interface Wlan1 and the WAN is set to interface ether1. Any idea why? Has Mikrotik changed the way this should work?

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 32 guests