Community discussions

 
Egert143
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Tue Apr 24, 2018 4:05 pm

Possible Dude memory leak

Fri Nov 02, 2018 8:41 am

Hello

Anybody else experiencing memory "leak" with dude router ? Currently monitoring about 2000 devices (mainly ping only) and it takes about 2-3 days until memory full and winbox is not responding anymore at which point i need to reboot it.

Router: 1100AHx4 Dude Editon (ver 6.43.4). Tryed with new hardware (another ahx4 DE) and moved db to new router but that dident help.

Healt: https://imgur.com/a/4TUswbY
 
olewissing
just joined
Posts: 1
Joined: Tue Jul 25, 2017 5:41 am

Re: Possible Dude memory leak

Sat Nov 10, 2018 10:22 am

Yes!

So far, the investment in “The Dude” has been a waste of money.

When I enable “The Dude” on my new RB1100AhX4 with 1 GB RAM, it starts to drain memory, and it seems to be when scanning. My router will reboot just after reaching zero less than an hour later. And then the show starts all over again.

I have a Class A network, so yes, a high number of addresses to check, but only a 100 or so that actually replies to ping.

Just as good and agile the RouterOS is when talking about features, just as fragile it is concerning stability.

Unfortunately I haven’t got any clues on how to solve. Do You?
 
Hoov
newbie
Posts: 38
Joined: Fri Mar 30, 2018 9:08 am
Location: NE Michigan

Re: Possible Dude memory leak

Sat Nov 10, 2018 8:07 pm

We have less than 100 customers and we are using an RB750Gr3 with the Dude running on it, and so far nothing like what you are describing.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests