Community discussions

MikroTik App
 
advantz
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 187
Joined: Thu Jul 08, 2004 4:11 am

Winbox using MAC?

Fri Nov 26, 2004 7:47 pm

Is there any features for this in the future?
great feature for me ^^
thanks
 
User avatar
crosaire
just joined
Posts: 4
Joined: Fri Oct 08, 2004 8:19 pm
Location: Texas

Winbox on Mac OS X

Fri Dec 17, 2004 8:04 pm

:D

I'd love to see a MAC OSX/Unix version of winbox as well.

In the meantime, I use VirtualPC by Connectix (now Microsoft) to run all of my "PC only" network apps. On slower Mac's, VirtualPC can be kinda slow, however, once it is up a running it is acceptable. I run it on a 1Ghz PPC Powerbook with pretty fair results.
crosaire
 
User avatar
mag
Member
Member
Posts: 378
Joined: Thu Jul 01, 2004 12:32 pm
Location: Cologne, NRW, Germany
Contact:

Re: Winbox on Mac OS X

Fri Dec 17, 2004 8:15 pm

:D

I'd love to see a MAC OSX/Unix version of winbox as well.
at least in this professional environment, we should be able do distinguish between MAC and Mac (OS X doesn't run on MACs and there is no Mac-address also ;-))

btw, i am using winbox on VPC with Win2k on a PB G4/400, which works good/fast enough.

regards.
   matthias
 
User avatar
crosaire
just joined
Posts: 4
Joined: Fri Oct 08, 2004 8:19 pm
Location: Texas

Fri Dec 17, 2004 9:45 pm

OK
crosaire
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Fri Dec 17, 2004 11:27 pm

Back tgo the original topic: Being able to use WinBox over a "MAC connection" (without ip) would be a welcome addition...
Best regards,
Christian Meis
 
User avatar
stephenpatrick
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 703
Joined: Fri Aug 20, 2004 12:26 pm
Location: UK
Contact:

Sat Dec 18, 2004 2:51 am

Agreed, this would be an excellent feature.

One reason is that the "end user" may lose their IP address, through mis-configuration (hey, we all do that -) and need to get back again. Though experts are happy with MAC-telnet and command line, an end user might not cope if they have been only trained on Winbox.

Not everyone is a command-line genius ...

Regards
CableFree - Wireless Excellence - Microwave, E-band Radios, Free Space Optics, High performance Radios & Routers
http://www.cablefree.net
 
wildbill442
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1050
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:29 am
Location: Sacramento, CA

Sat Dec 18, 2004 4:48 am

I use WINE to run winbox on my linux setup... that or ssh.. :)

the mikrotik CLI is directly related to the winbox setup making it easy to manage from either. That's one of the things I love about the software, its intuitive user interface.
 
tully
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 505
Joined: Fri May 28, 2004 11:07 am

Sun Dec 19, 2004 10:58 pm

MAC winbox (MAC level, not Apple Mac) is or will be in the next beta version of Winbox - v2.9. As I remember this has been made.

John
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Sun Dec 19, 2004 11:12 pm

Great to be heared... :D
Best regards,
Christian Meis
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Sun Dec 19, 2004 11:12 pm

Great to be heared... :D
Best regards,
Christian Meis
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Sun Dec 19, 2004 11:13 pm

What an echo in here ;) ... Must have a nervous finger today...
Best regards,
Christian Meis

Who is online

Users browsing this forum: JustDobby, lillydaplyn, OliviaHartley, scorptec and 222 guests