Community discussions

 
bumbak
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Tue Jul 28, 2015 12:33 pm

CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Thu Aug 22, 2019 3:03 pm

So as it says in title I have brand new CAP AC device, turned it on, logged in with winbox, and I go straight to System -> Packages -> Check for updates and clicked downlad & update button, after that it downloaded new software and rebooted/started upgrade... and that's it, after that it cannot be found via winbox, only first and last leds are lit, power and something that looks like person or admin..

how can I put it in etherboot mode?
 
Elans
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 54
Joined: Wed Apr 18, 2018 12:41 pm

Re: CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Thu Aug 22, 2019 4:56 pm

 
bumbak
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Tue Jul 28, 2015 12:33 pm

Re: CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Fri Aug 23, 2019 10:52 am

yes I was on that page and on reset page, but it doesn't help, I was holding reset for more than 5 minutes and nothing happened...
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1179
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Fri Aug 23, 2019 10:58 am

Did you happen to get Protected RouterBOOT enabled?
 
bumbak
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Tue Jul 28, 2015 12:33 pm

Re: CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Mon Aug 26, 2019 11:23 am

Did you happen to get Protected RouterBOOT enabled?
No ofc not, I didn't even know that existed till after this happen.. As I said it was brand new device, first boot, went straight to os update and it bricked
 
Elans
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 54
Joined: Wed Apr 18, 2018 12:41 pm

Re: CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Tue Aug 27, 2019 8:44 am

Did you happen to get Protected RouterBOOT enabled?
No ofc not, I didn't even know that existed till after this happen.. As I said it was brand new device, first boot, went straight to os update and it bricked
If you did exactly what you said in your first post, try backup bootloader. Information find in links below:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:R ... up_loaders
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:R ... set_button

In case backup bootloader did not help anyhow, try to use Netinstall:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall
 
bumbak
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Tue Jul 28, 2015 12:33 pm

Re: CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Tue Aug 27, 2019 2:14 pm

Did you happen to get Protected RouterBOOT enabled?
No ofc not, I didn't even know that existed till after this happen.. As I said it was brand new device, first boot, went straight to os update and it bricked
If you did exactly what you said in your first post, try backup bootloader. Information find in links below:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:R ... up_loaders
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:R ... set_button

In case backup bootloader did not help anyhow, try to use Netinstall:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall
yeah but no... trying to boot into backup boot loader didn't help either... when I do it is stuck in reset loop... if its just turned on without touching reset button then it stays on (leds at least) but it both cases I can not access it or find it in winbox....

And about Netinstall... are you sure there is netinstall on CAP AC, or any new devices that use ARM architecture? Because I was able to put/get my old RB951 in netinstall mode on first try but I didn't have any luck doing it with CAP AC or hAP ac2... is there something different that I need to do for them to go in netinstall mode? or there is none on them?
 
bumbak
just joined
Topic Author
Posts: 10
Joined: Tue Jul 28, 2015 12:33 pm

Re: CAP AC bricked after RouterOS upgrade

Tue Aug 27, 2019 2:53 pm

After trying few more times it finally worked, I managed to put device into netinstall mode and made clean routeros install successfully.. Main problem for me was that Netinstall program is really sensitive to connected interfaces even if its wireless network card or virtual lan adapter from virtualbox... I had to turn off everything, and then it finally worked... CAP AC is now working again. Thanks everyone for help.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests