Community discussions

 
amiltonjustino
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Jul 28, 2018 1:59 am
Location: Florianópolis
Contact:

Unknown Bridge port remove

Thu Aug 22, 2019 5:20 pm

Hello everyone,

I am trying to make a script to remove the "unknown" interfaces added in bridges, something like this:
/interface bridge port remove where interface="unknown"

But the "where" can not be used after remove, only "number".

Does anyone have any ideas for automating the removal of these "unknown" interfaces?
Amilton Justino
Insight Solution Team
PGP Key ID 01AD6182
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1303
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: jo.overland at gmail.com

Re: Unknown Bridge port remove

Thu Aug 22, 2019 7:16 pm

How did they get there?
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router

MikroTik->Splunk
 
 
amiltonjustino
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Jul 28, 2018 1:59 am
Location: Florianópolis
Contact:

Re: Unknown Bridge port remove

Thu Aug 22, 2019 7:25 pm

Hi,
These were interfaces dynamically created by capsman, where remote APs were disconnected for some reason and when they came back capsman creates new interfaces and the old ones are "unknown".
Amilton Justino
Insight Solution Team
PGP Key ID 01AD6182
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5830
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Unknown Bridge port remove

Thu Aug 22, 2019 7:32 pm

How did they get there?
There are lots of ways to get them there!
But of course the fact that you see interface 'unknown' does not mean it is really named 'unknown' so that match does not work.
No idea if it needs to be done with script, in the UI of course you can sort on name and then delete the entire block.
 
amiltonjustino
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Jul 28, 2018 1:59 am
Location: Florianópolis
Contact:

Re: Unknown Bridge port remove

Fri Aug 23, 2019 8:27 pm

I need a scheduled task to eliminate without sysadmin interaction.
Amilton Justino
Insight Solution Team
PGP Key ID 01AD6182
 
User avatar
SiB
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 171
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: Unknown Bridge port remove

Mon Aug 26, 2019 2:48 am

You must check few parameter in your case.
Remember that parameter=no and !parameter have differ result.
I add to bridge port a "virtual ethernet" interface and remove it to create a unknow device into bridge port.

In this scenario I found this way:
/interface bridge port print where status=inactive !dynamic !hw-offload
/interface bridge port remove [find status=inactive !dynamic !hw-offload]
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL | WebChat: Tokonda
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
 
amiltonjustino
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Jul 28, 2018 1:59 am
Location: Florianópolis
Contact:

Re: Unknown Bridge port remove

Mon Aug 26, 2019 2:31 pm

Perfect.
Solved with "/interface bridge port remove [find status=inactive !dynamic !hw-offload]"

Thank you very much.
Amilton Justino
Insight Solution Team
PGP Key ID 01AD6182

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests