Community discussions

MikroTik App
 
adiantek
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2020 7:27 pm

Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Fri May 22, 2020 8:46 pm

I've LtAP LTE6 kit (RBLtAP-2HnD), after upgrading to 7.0beta5 (from 6.47beta60) LTE interface disappeared (typing any command on lte1 it reports "no such item"). I added LTE to topics, but there is nothing about LTE in logs. After downgrading to 6.47beta60 everything is okay. I upgraded modem firmware to latest version (025).
 
User avatar
SiB
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 760
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Sat May 23, 2020 10:28 pm

you should be sure that System / Routerboard / Modem -> port is auto, not serial.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?
 
adiantek
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2020 7:27 pm

Re: Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Sun May 24, 2020 5:03 am

I upgraded again to 7.0 beta and I had mode auto, screenshots before and after upgrade: https://imgur.com/a/o7Z0bwC
Screenshot 2020-05-24 at 03.48.41.png
Screenshot 2020-05-24 at 03.54.43.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
SiB
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 760
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Sun May 24, 2020 8:16 pm

Sorry, no more idea what to do.
I know about problems with stable release like this: viewtopic.php?f=3&t=160942 but you not show the mtu of module, I cannot compare that is similar or not problems.
ROS7beta have got still many mistery inside.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?
 
adiantek
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2020 7:27 pm

Re: Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Mon May 25, 2020 12:29 am

I printed interfaces on 6.47beta60:
Screenshot 2020-05-24 at 23.27.19.png
IMO MTU is not a problem, because I don't have "lte1" in interfaces on 7.0b5 (module is not visible, in logs there is empty, so maybe the R11e-LTE6 driver is not working).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
SiB
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 760
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Mon May 25, 2020 10:17 am

You can only write to support@mikrotik.com because at forum we not have how give you any support more.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
I will be at MUMEUROPE Prague on ?? ?? 202?
 
adiantek
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2020 7:27 pm

Re: Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Mon May 25, 2020 5:27 pm

Ok, I wrote and received reply from support:
This issue is already fixed and the fix will be added to the next RouterOS v7 release.
So, I think we could close this thread.
 
G00dm4n
just joined
Posts: 8
Joined: Sat Oct 20, 2018 1:07 am

Re: Modem doesn't work in LtAP LTE6 kit

Thu May 28, 2020 9:23 am

I was doing some tests and face same issues.
The question is when will be issued next version/build :-)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests