Community discussions

MikroTik App
 
AdrianT88
just joined
Topic Author
Posts: 21
Joined: Thu Mar 05, 2020 6:20 pm

CCR1036 and CCR1072 unresponsive after power outage

Wed Dec 02, 2020 9:23 pm

Hello all,

I am running into some odd power related issues with my RouterOS units whenever there's power outage at the local sites. Our CCR1036 and CCR1072 lost power a couple days ago and they were both unresponsive as a result. We sent someone on site and they only LEDs that were "ON", were the PWR1/2 and both units.

CCR1036 - My tech connected to the box locally and after everything came up after a System>Reboot. It is running 6.45.9 and the following was shown in the logs.
nov/30/2020 01:39:09 system,error,critical router was rebooted without proper shut down, probably kernel failure
nov/30/2020 01:39:09 system,error,critical kernel failure in previous boot

CCR1072 - We tried the same System>Reboot and it did not come up. We pulled the power cords and it finally came up after the reboot was complete. The unit is running 6.46.7 with the following log message. Also, all of the interfaces physical/vlan were showing down without link activity but I could ping the IP's assigned to each of them.
dec/01/2020 13:01:11 system,error,critical router rebooted without proper shutdown, probably power outage

I am working on trying to recreate this issue in our lab, but I am wondering it if someone has come across this and found the root cause or fix.

Thanks in advance,
-AT
 
escor
just joined
Posts: 8
Joined: Thu Apr 09, 2020 3:17 pm

Re: CCR1036 and CCR1072 unresponsive after power outage

Thu Nov 02, 2023 9:10 am

How about good evening, can you find out why this problem happened?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests