Community discussions

MikroTik App
 
go4030
just joined
Topic Author
Posts: 15
Joined: Wed Oct 28, 2020 3:56 am

User "Allowed Address" not in "/export" or "/export verbose"?

Wed Feb 24, 2021 1:53 am

Using Winbox I added an "Allowed Address" to my user. I can verify it is there by doing a "/user print". However, it does not show up anywhere when I do a "/export" or "/export verbose" from the terminal. I would think it would be in the export along with all of the other custom configurations? Maybe its a security thing?
 
User avatar
k6ccc
Long time Member
Long time Member
Posts: 643
Joined: Fri May 13, 2016 12:01 am
Location: Glendora, CA, USA (near Los Angeles)

Re: User "Allowed Address" not in "/export" or "/export verbose"?

Wed Feb 24, 2021 4:12 am

Hmmm, interesting. You are right, not there..
RB750Gr3, RB750r2, CRS326-24G-2S (in SwitchOS), CSS326-24G-2S, CSS106-5G-1S, RB260GS
Not sure if I beat them in submission, or they beat me into submission

Warning: I know enough to be dangerous...

Jim
 
nescafe2002
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 760
Joined: Tue Aug 11, 2015 12:46 pm
Location: Netherlands

Re: User "Allowed Address" not in "/export" or "/export verbose"?

Wed Feb 24, 2021 8:32 am

Users are omitted on export, probably to prevent the creation of passwordless users on import. Also users can be kept on configuration reset.

Use /user export to export users.

Who is online

Users browsing this forum: Adephx, Traveler382 and 62 guests