Community discussions

MikroTik App
 
Matteo87
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Wed Aug 18, 2021 3:24 pm

Connection issue between LtAP mini LTE kit and hAP lite

Wed Aug 18, 2021 4:26 pm

Hello Everybody.

I have an LtAP configured with a SIM card to work in LTE, now I have purchased an hAp lite to use in another floor of my house but it doesn't work.
I tried to restore the default configuration, but it still doesn't work, so I tried to go through a non-default configuration step by step but nothing.
The strangest thing is that if I use hAP in the default configuration with another router it works.
Can someone help me? Thanks in advance.
 
hecatae
newbie
Posts: 34
Joined: Thu May 21, 2020 2:34 pm

Re: Connection issue between LtAP mini LTE kit and hAP lite

Tue Oct 12, 2021 12:57 pm

Hi did you get this working?

Hap Lite reset with no default configuration, setup as CPE in Quickset?
 
WeWiNet
Long time Member
Long time Member
Posts: 560
Joined: Thu Sep 27, 2018 4:11 pm

Re: Connection issue between LtAP mini LTE kit and hAP lite

Tue Oct 12, 2021 1:11 pm

Make sure you use different IP subnet on both devices if you make them both router.
Default is 192.168.88.x on all Mikrotik devices, if you want to connect two of them one device needs
a different subnet...
WeWiNet

**
MTCNA
I like a new challenge, I migrate to ROS7... :? no way, finally I stay with 6.48! I am NOT crazy :lol: !!!
 
User avatar
anav
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 9127
Joined: Sun Feb 18, 2018 11:28 pm
Location: Nova Scotia, Canada
Contact:

Re: Connection issue between LtAP mini LTE kit and hAP lite

Tue Oct 12, 2021 3:29 pm

Need more info.
Draw a network diagram so we can see how the devices are related and setup.
I'd rather manage rats than software. Follow my advice at your own risk! (Sob & mkx forced me to write that!)
MTUNA Certified, by the Ascerbic Llama!

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], tornadoro and 18 guests