Page 1 of 1

SFP 1 Gbps devices in SFP+ cage (CCR2004-1G-12S+2XS) not working in 7.1x

Posted: Thu Nov 25, 2021 10:10 am
by babelmonk
I had these SFP devices running fine prior to a 7.1rc6 upgrade, but now they never get link (known good switch at remote end)
/interface/ethernet> monitor sfp-sfpplus12
                               name: sfp-sfpplus12
                             status: no-link
                   auto-negotiation: failed
                        advertising: 
           link-partner-advertising: 
                 sfp-module-present: yes
                        sfp-rx-loss: no
                       sfp-tx-fault: no
                           sfp-type: SFP-or-SFP+
  sfp-link-length-copper-active-om4: 100m
                    sfp-vendor-name: OEM
             sfp-vendor-part-number: SFP-GE-T
                  sfp-vendor-serial: CSMTGTKC00310
             sfp-manufacturing-date: 20-12-14
                    eeprom-checksum: good
                             eeprom: 0000: 03 04 00 00 00 00 08 00  00 00 00 01 0d 00 00 00  ........ ........
                                     0010: 00 00 64 00 4f 45 4d 20  20 20 20 20 20 20 20 20  ..d.OEM          
                                     0020: 20 20 20 20 00 00 00 00  53 46 50 2d 47 45 2d 54      .... SFP-GE-T
                                     0030: 20 20 20 20 20 20 20 20  20 20 20 20 00 00 c1 66               ...f
                                     0040: 00 1a 00 00 43 53 4d 54  47 54 4b 43 30 30 33 31  ....CSMT GTKC0031
                                     0050: 30 20 20 20 32 30 31 32  31 34 20 20 00 00 00 38  0   2012 14  ...8
                                     0060: 00 00 11 50 69 fd 48 18  70 33 2c 99 4e c4 3f a2  ...Pi.H. p3,.N.?.
                                     0070: 5d f1 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 d3 7d 8a 9e  ]....... .....}..
                                     0080: 00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00  ........ ........
                                     *
They are these devices: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07 ... =UTF8&th=1 - has anyone seen similar challenges with a 7.1 upgrade?

Are there known good SFP (1 Gbps) devices that will work in the CCR2004's 10 Gbps SFP+ ports?

Re: SFP 1 Gbps devices in SFP+ cage (CCR2004-1G-12S+2XS) not working in 7.1x

Posted: Thu Nov 25, 2021 11:26 am
by ccl13
I kind of suspect what you have is same issue as I am having:
viewtopic.php?t=180647

Re: SFP 1 Gbps devices in SFP+ cage (CCR2004-1G-12S+2XS) not working in 7.1x

Posted: Thu Nov 25, 2021 11:39 am
by elbob2002
Turn off Auto Negotiation and set the speed to 1G

I've had to do this on a CRS328 running 6.4x and on an RB5009 running 7.1RC6

Re: SFP 1 Gbps devices in SFP+ cage (CCR2004-1G-12S+2XS) not working in 7.1x

Posted: Thu Nov 25, 2021 11:56 am
by babelmonk
Bingo! Works for me. Thanks!

Re: SFP 1 Gbps devices in SFP+ cage (CCR2004-1G-12S+2XS) not working in 7.1x

Posted: Mon Nov 29, 2021 2:22 pm
by mhugo
We have seen this issue with some sfp vendors but never with the ones we use mostly from fs.com.

The workaround for the others as reported is to disable autoneg.