Community discussions

MUM Europe 2020
 
Gerlach76
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 104
Joined: Fri Nov 03, 2006 3:24 pm

Radius Server for 2000-3000 customer

Thu Feb 14, 2008 10:49 am

I´m looking for a radius Server for my customers.

Does anybody have a howto for Freeradius and Mikrotik?

Or an other Idea...

THx
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: Radius Server for 2000-3000 customer

Thu Feb 14, 2008 4:22 pm

Greetings!

I use FreeRADIUS and MikroTik together. Great team, if you ask me.

The FreeRADIUS setup is standard. Needs no special tweeking for MikroTik. Insure you add the MikroTik box info to your clients.conf file.

The setup in MikroTik is simple. Once you get the hotspot set up and working:
/radius add service=hotspot address=xxx.xxx.xxx.xxx secret=radiussecret
/ip hotspot profile set X use-radius=yes
Change the xxx.xxx.xxx.xxx and radiussecret to your FreeRADIUS server IP and radius secret.
Change the X to the hotspot profile number.
 
User avatar
ahmedsaffar76
Member
Member
Posts: 307
Joined: Sun Feb 17, 2008 2:56 pm
Location: Iraq

Re: Radius Server for 2000-3000 customer

Mon Feb 18, 2008 9:05 pm

Dear ;
kindly i would like to ask you if the radius should be configured on another pc or it comes with MikroTik .
with best regards .
 
User avatar
magic
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 52
Joined: Fri Mar 04, 2005 9:53 pm
Location: Sopron, Hungary
Contact:

Re: Radius Server for 2000-3000 customer

Tue Feb 19, 2008 10:36 am

I use the Freeradius and MT setup too with Mysql database backend. Works very well. You have to check the wiki, there is a complet solution for setup.
My recomendation is that always use a good pc for freeradius and use UPS, because the database is sometimes broken on mysql after power failure.

Krisz
Krisztian Gancs
RLAN Internet Ltd.
http://www.rlan.hu

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests