Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 9:10 am

Hello
How to set cache option not to cache dynamic pages.
I use ROS 3.17
please tell me the way how to configure that setup.


Thanks,
With Regards Karapet Aznavuryan
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24323
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 10:04 am

http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/3. ... t.php#.5.4

In "Cache Management" set path=*.php" to action=deny - this will make sure those files don't get cached. Or any other extension you can add there
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 10:21 am

Thanks,
Normis, but how to deny caching pages which url contain cgi-bin or ? symbol.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24323
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 10:22 am

the same way, use path="*cgi-bin* for example

although, I don't believe they are cached anyway.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 10:32 am

in that case how to prevent for not being cached such pages?
Yesterday we had a great problem, as there was cached everything, and when we were trying to open any site, my download manager started, like that it was going to download the requested site. After clearing the cache and the reboot it began to work properly, But I am not sure it won't repeat that problem.



Thanks
Regard Karapet Aznavuryan
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 10:37 am

Did you try to clear the browser's cache first?
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 10:47 am

Of Course such problem occurred to all my clients.
Sometimes antiviruses told that some Trojans downloaders were trying to be opened.
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: do not cache dynamic pages

Wed Jan 21, 2009 11:09 am

So this is an infection issue rather than a ROS issue? Could the viruses act as a proxy themselves on the infected machines? I think yes.
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 85 guests