Community discussions

 
alexspils
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 173
Joined: Thu Jun 05, 2008 8:57 pm

RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 22, 2011 2:30 pm

What's new in 5.5 (2011-Jun-20 14:43):

*) console - resolved problem that appeared in version 5.4. it caused
'sup-output' command to crash console on systems with many ethernet
interfaces or very long interface names.
*) serial console - do not automatically send login prompt to attached
usb modem if no other serial port exists;
*) winbox - fixed scrolling in terminal window;
*) webfig - encrypt whole session even in non https mode;
*) do not show contents of skin files to users without
'sensitive' permission;

20 min uptime on RB333, so far looks good
 
ysam
just joined
Posts: 22
Joined: Fri Sep 02, 2005 9:26 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 22, 2011 5:18 pm

no dhcp6-pd :(
 
goobles
just joined
Posts: 18
Joined: Fri Jun 10, 2011 11:18 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jun 23, 2011 10:48 am

Already have such low space on routerboard 750 with 5.4 installed. Don't know how I'm going to fit this update on for install =/ and have minimal packages installed =(
 
duvi
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 70
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:32 pm
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jun 23, 2011 11:59 am

Please fix the torrent file, packages are just thrown in, they should be in directories as always.
 
User avatar
nz_monkey
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1796
Joined: Mon Jan 14, 2008 1:53 pm
Location: Straya
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Sat Jun 25, 2011 2:00 pm

no dhcp6-pd :(
:( :( so sad.... Hopefully next release!
http://thebrotherswisp.com/ | Mikrotik MTCNA, MTCRE, MTCINE | Fortinet FTCNA, FCNSP, FCT | Extreme Networks ENA
 
yogii
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 148
Joined: Wed Jun 16, 2010 5:38 am
Location: Batam, Indonesia

Re: RouterOS 5.5 Released

Sat Jun 25, 2011 6:49 pm

no dhcp6-pd :(
:( :( so sad.... Hopefully next release!
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=48789, i hope it will be there on next release.
 
chadd
Member
Member
Posts: 347
Joined: Fri Dec 31, 2004 2:40 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Sat Jun 25, 2011 8:11 pm

Nothing regarding wireless disconnects I guess :(
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3007
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: RouterOS 5.5 Released

Sun Jun 26, 2011 9:47 pm

Nothing about any wireless improvements (NV2 disconnects etc.)!
And nothing about `port flapping` I guess? (It still exists on 5 different rb's I have, all with 5.4 and updated firmware and MT radio cards)

To me this looks a ´minor´ upgrade I might as well consider not to use... :(

And why do I only get the notification e-mail on Sunday 26th? While the package is already out since 22nd?
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6268
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: RouterOS 5.5 Released

Mon Jun 27, 2011 9:36 am

due to national holidays..

and considering release - you should definitely use 5.5 if you are using webfig - encryption of session even over http, and login page changed solving a lot of login problems.
 
rpengineering
newbie
Posts: 38
Joined: Thu Mar 20, 2008 9:12 pm
Location: italy

Re: RouterOS 5.5 Released

Mon Jun 27, 2011 11:18 am

Reguarding bridge Filters without conn track ??

Regards
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6268
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: RouterOS 5.5 Released

Mon Jun 27, 2011 11:23 am

Reguarding bridge Filters without conn track ??

Regards
this should work with 5.5
 
pbr3000
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 74
Joined: Fri Jan 08, 2010 7:31 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Mon Jun 27, 2011 9:29 pm

Reguarding bridge Filters without conn track ??

Regards
this should work with 5.5
Yes, bridge filters working fine now. Already upgraded all my remains rb's. Thanks Mikrotik Team!!
 
pospanko
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 271
Joined: Sun Dec 18, 2005 4:23 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Mon Jun 27, 2011 10:02 pm

When we can expect simple queues to be fixed?
 
oeyre
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Wed May 27, 2009 12:48 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Jun 28, 2011 3:03 am

Reguarding bridge Filters without conn track ??

Regards
this should work with 5.5
Why is this not in the changelog?
 
sobrado
newbie
Posts: 25
Joined: Sun Dec 26, 2010 3:56 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Jun 28, 2011 1:54 pm

and considering release - you should definitely use 5.5 if you are using webfig - encryption of session even over http, and login page changed solving a lot of login problems.
Hi Janisk.

This is a matter that has bugged me since 5.5 was announced a week ago: how does encryption over http work? https in an obvious choice when encrypting traffic but http... the only way it may work is encrypting/decrypting traffic on both ends of a communication link, and I do not see how a browser can do it without using https. Does the browser run some sort of script that encrypts traffic? How is the encryption key adquired/shared? Is it public key? private key? OTP?

Just curious about this new RouterOS feature...
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6268
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 8:44 am

that is not private/public key as with ssl/tls encryption that we are used to use. But if you check packet sniff of webfig traffic you will see that it is not plain-text.
 
oeyre
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Wed May 27, 2009 12:48 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 10:33 am

I am having a rather strange issue, after performing a configuration reset on RB493G running 5.5 my Ethernet interface names have changed.

Is anyone else seeing this?
interfaces.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 23731
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 10:42 am

this is a known problem on RB493G, you can rename the ports back to what you want, only the names have changed.
No answer to your question? How to write posts
 
kekok
just joined
Posts: 1
Joined: Wed Jun 29, 2011 10:52 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 10:55 am

Routing mark Ipv6 please, I really need it.
 
blake
Member
Member
Posts: 426
Joined: Mon May 31, 2010 10:46 pm
Location: Arizona

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 11:43 am

this is a known problem on RB493G, you can rename the ports back to what you want, only the names have changed.
Thanks for confirming this as a known bug. I tried swapping out a RB493AH with a 493G and ran into this. I'm glad it wasn't just me.
IT consultant. Network manager. Packet junkie.
1-928-328-1509
 
User avatar
mramos
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 230
Joined: Sun Nov 23, 2008 1:05 am
Location: S. B do Campo - SP - Brazil

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 2:40 pm

Hi ...

Upgraded a 411AR for now.

G mode, 2.4GHz, if using advanced data rate algorithm ccq seems ok but ptroughput drop from lets say 12Mbps to less than 5Mbps.

Ok, test signal is -80dBm but ... still usable on legacy, connected but almost no traffic at advanced.

Regards;
Marcus Ramos
Electronics Technician
(Microwave HW, RF, antennas, propagation)
S.Paulo - Brazil
 
petro25
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Sat Jul 24, 2010 10:49 pm
Location: Novosibirsk

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 2:51 pm

routerboard: yes
model: SXT 5HnD
serial-number: 293D01686D71
current-firmware: 2.32
upgrade-firmware: 2.35
[admin@GorBolnica] /system routerboard>
settings export get print upgrade
[admin@GorBolnica] /system routerboard> upgrade
Do you really want to upgrade firmware? [y/n]
y
firmware upgraded successfully, please reboot for changes to take effect!


firmware After reboot not upgraded !!!

[admin@GorBolnica] /system routerboard> print
routerboard: yes
model: SXT 5HnD
serial-number: 293D01686D71
current-firmware: 2.32
upgrade-firmware: 2.35
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3007
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jun 29, 2011 7:57 pm

this is a known problem on RB493G, you can rename the ports back to what you want, only the names have changed.
It happened to me on a rb411 and a 433 as well... not a problem, just to report.... :)
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
dtoffo
Trainer
Trainer
Posts: 89
Joined: Tue May 17, 2011 9:19 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Jul 05, 2011 4:27 pm

Strange issue after upgrade:

After upgrading an RB450G from 4.16 to 5.5 I have a problem with ovpn-client: it seems to hang, so in winbox interface list and ppp interface are empty, and in firewall filter all interfaces matching appears <unknown>. I I use ssh print and export command just hang.
This happens a minute after enabling ovpn-client interface (and a minute after boot if it is enabled). If ovpn client id disabled all seems to work as normally.

Am I the only one experiencing this problem? something I can have made wrongly? Before upgrade ovpn client worked fine, so if it is my mistake it's something that has been changed. I tried to re-create the ovpn-client interface form scratch, but I have the same effect.

Note that ovpn-server works fine.
 
yogii
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 148
Joined: Wed Jun 16, 2010 5:38 am
Location: Batam, Indonesia

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jul 06, 2011 7:38 am

Routing mark Ipv6 please, I really need it.
me too.. :)
 
mfguney
just joined
Posts: 8
Joined: Wed Jul 06, 2011 2:38 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jul 06, 2011 11:42 am

[Torch error in V5.5]

If you rigth click a queue and torch, Src. Address field will be empty in torch window and giving error.
You must write source address manually if you want to torch a queue record. I have attached screen shot of error.
This error has been occured in all of our Mikrotik devices after upgrading v5.5.
Also port column removed on torch windows in later version. You can see ports now as IP:port , if you select port checkbox.
This is not useful because you cannot list all connections by same ports.

Thanks,
Fatih
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
ditonet
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 829
Joined: Mon Oct 19, 2009 12:52 am
Location: Europe/Poland/Konstancin-Jeziorna
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jul 07, 2011 12:27 am

@mfguney
Set your simple queue to specific interface, not to 'all', and this error will disapear.
Torch tool can monitor one interface, not all, at the same time in one window.

HTH,
Grzegorz | MTCNA, MTCRE | konsultacje MikroTik Warszawa
It is a book about a Spanish guy called Manual. You should read it. - Dilbert
 
mfguney
just joined
Posts: 8
Joined: Wed Jul 06, 2011 2:38 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jul 07, 2011 1:32 am

@mfguney
Set your simple queue to specific interface, not to 'all', and this error will disapear.
Torch tool can monitor one interface, not all, at the same time in one window.

HTH,

Thanks for reply. I have already tried but not working.
Src. Address always be "0.0.0.0/" and giving same error.
We often use torch feature in queues for tracking problems and connections here.
And after v5.5 every time we have to copy IP or subnet then paste in torch window and then can torce.
Any help appreciated.
 
hapi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 214
Joined: Fri Mar 11, 2011 11:21 am
Location: Czech Republic

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jul 07, 2011 2:20 am

why not going to nv2 short guard interval? At 2x2 40MHz you have it repaired, sometimes not.

Will fix?

1x1 20MHz, 65Mbit vs. 72Mbit
1x1 40MHz, 130Mbit vs.144Mbit
2x2 20MHz, 135Mbit vs. 150Mbit
 
ditonet
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 829
Joined: Mon Oct 19, 2009 12:52 am
Location: Europe/Poland/Konstancin-Jeziorna
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jul 07, 2011 2:54 am

@mfguney
Src. Address always be "0.0.0.0/" and giving same error.
I've made some test with ROS 5.5 installed on RB750, RB433AH and RB450G.
No problem with 'Torch' described by you, IMHO you should send 'supout.rif' file to MT support.

HTH,
Grzegorz | MTCNA, MTCRE | konsultacje MikroTik Warszawa
It is a book about a Spanish guy called Manual. You should read it. - Dilbert
 
kirshteins
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 592
Joined: Tue Dec 02, 2008 10:55 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jul 07, 2011 10:04 am

firmware After reboot not upgraded !!!
I am not able to reproduce this problem. What information is shown after?
/system routerboard upgrade
 /system routerboard print
Also please generate supout.rif after issuing
/system routerboard upgrade
and one more after rebooting the router and issuing
/system routerboard print
Send both files to support@mikrotik.com
 
tinka
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 54
Joined: Wed Dec 02, 2009 5:48 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jul 07, 2011 10:48 am

> firmware After reboot not upgraded !!!

I can (to be honest could) confirm this. A few days ago i was unable to upgrade. Checking things now and going to the process updated the firmware ???
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6610
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Thu Jul 07, 2011 2:54 pm

tinka and petro25 ,
make sure your RouterBOARD settings are configured to,
/system routerboard settings set force-backup-booter=no
 
rzirzi
Member
Member
Posts: 358
Joined: Mon Oct 09, 2006 2:33 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Sat Jul 09, 2011 9:23 am

When we can expect simple queues to be fixed?
What is wrong with simple queues at MT5.x ?
 
steen
Member
Member
Posts: 466
Joined: Sat Oct 23, 2010 2:15 am
Location: Sweden
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Sat Jul 09, 2011 2:20 pm

Hello Folks!

What have happened with Tourch ?
I say it works but the presentation screen is not like before.

For example, how do I sort torch by destination or source port ?

The new presentation where ip and port is in same column <ip address>:<port> is not very useful, how do I sort traffic on port ?!

The old presentation where ip and port was separate columns <ip address> <port> made it possible to sort traffic on port.

Maby I missed something here, please explain.
 
steen
Member
Member
Posts: 466
Joined: Sat Oct 23, 2010 2:15 am
Location: Sweden
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Sat Jul 09, 2011 2:33 pm

Hello Folks!

More discoveries about torch.

Torch from within the dude on "links" / "interfaces" to devices that are running ros 5.2, 5.4, 5.5 does not show anything, empty blank touch , no traffic seen.

In order to torch, one have to login to the device and torch, then you hit other issues like the one above, you can not sort traffic by port.

It works 100% with all other devices running 4.x etc.

Technically for traffic flow and operation all devices are work OK.

But for MONITORING it is a big problem, the operator can no longer check easely torch, nor can he/she sort by port.

Please assist or correct this issue asap. We have again freezed our 5.x rollout.....
 
dbs
just joined
Posts: 5
Joined: Sun Jul 10, 2011 1:01 am
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Sun Jul 10, 2011 2:03 am

I've been using 5.0, and 5.1, and the statistics for interfaces were reported in fields named bytes=#/#, and packets=#/#. For example, using the API:

/interface/print\n=stats=\n=.proplist=name,bytes,packets

Now with 5.5, I see that statistics for interfaces are reported with tx-byte=#,rx-byte=#,tx-packet=#,rx-packet=#. For example, using the API:

/interface/print\n=stats=\n=.proplist=name,tx-byte,rx-byte,tx-packet,rx-packet

The change log doesn't document when this change was made. Does anyone know if this change was indeed made in 5.5, or an earlier version? If earlier, which version?

Thank you in advance.
------
UPDATE: I've heard back from Mikrotik support and they say this change is applicable to all versions after 5.1.
Last edited by dbs on Sat Jul 16, 2011 5:57 am, edited 1 time in total.
Cloud based Dynamic Bandwidth Shaping to control IP-based Entertainment Services (IPES) like Netflix.

http://dynamicbandwidthshaper.com
 
User avatar
mramos
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 230
Joined: Sun Nov 23, 2008 1:05 am
Location: S. B do Campo - SP - Brazil

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jul 13, 2011 10:04 pm

Hi ...

Webfig issue:

On winbox we can't enter a figure, lets say on a new simple queue max value using commas or dots on it (1.5M or 1,5M) ... we must use 1500k instead and the displayed value is 1500k.

Using Webfig after that, the 1500k value is displayed as 1.5M.

But if later we want to edit any field on this queue with webfig, it puts a red notation around about the unacceptable values (e.g. any value that it converted from 1500k to 1.5M itstelf).

So using "old notation" the red labels gone untill we apply. Then automaticaly this values are expressed as 1.5M and the red came back (unaceptable value/notation).

Cancelling the operation keeps the 1.5M notation there btw and no more warnings.

That's it.

Regards;
Marcus Ramos
Electronics Technician
(Microwave HW, RF, antennas, propagation)
S.Paulo - Brazil
 
User avatar
polokus
newbie
Posts: 35
Joined: Fri Dec 23, 2005 7:04 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Sat Jul 16, 2011 7:37 am

Reguarding bridge Filters without conn track ??

Regards
this should work with 5.5
I'm use this setting and mrtg cannot graph simple-queue traffic no more
/interface bridge settings
set use-ip-firewall=yes use-ip-firewall-for-pppoe=no use-ip-firewall-for-vlan=yes
must change to
/interface bridge settings
set use-ip-firewall=yes use-ip-firewall-for-pppoe=no use-ip-firewall-for-vlan=no
is it a bug?
 
voxframe
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 126
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:51 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Jul 19, 2011 1:45 am

Here is a simple question.

Does ROS 4.17 Run stable on RB1100?
Does it have any known problems in this configuration? If yes, what are they?

I'm on 5.2 and it's terrible, but looking forward it doesn't look any better. 4.17 is stable on everything we have, but I had heard it had problems on RB1100 boards.
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3007
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Jul 19, 2011 2:26 am

Here is a simple question.

Does ROS 4.17 Run stable on RB1100?
Does it have any known problems in this configuration? If yes, what are they?

I'm on 5.2 and it's terrible, but looking forward it doesn't look any better. 4.17 is stable on everything we have, but I had heard it had problems on RB1100 boards.
Maybe if you tell us what it is the rb1100 has to perform some can give an answer.
I have a rb1000 running fine on v5.4 and its my main gateway with 250 simple queues, network firewall and natting to public addresses and it keeps the routing tables into my network. All basic setups.
Before 5.2 I had a memory leak at it but it runs now for 40 days which is almost an record. And no issues...
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
voxframe
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 126
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:51 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Jul 19, 2011 3:19 am

This is why I avoid asking simple questions here when I can't get simple answers.

It is my main gateway, Queues, OSPF, NAT, Firewall, DNS, Tunnels... In short, everything except metarouter, usermamager, dude server, etc.

My problem is simple, 5.2 is a disaster and so far none of the 5.x releases have been stable. I'm sick of working with BETA quality "final" firmwares. 4.17 is rock solid on everything else we use, But the RB1100 are different with 4.x firmware.

So again we have gone nowhere and I ask my original question. Does RB1100 work with 4.17 or does it have known problems?

Perhaps now you list the problems and I will say if they fit my application :-)
 
fewi
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Jul 19, 2011 3:45 am

I run 4.17 exclusively on my RB1100 Hotspot routers. I do not use tunnels, OSPF, or DNS. Everything else you list is rock solid for me.

Rudy's question is very valid, though. It depends on the technologies you use. Simple questions in complex scenarios don't get simple answers, they get wrong answers.
Specific answers require specific questions. When in doubt, post the output of "/ip address print detail", "/ip route print detail", "/interface print detail", "/ip firewall export", and an accurate network diagram.
 
WirelessRudy
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3007
Joined: Tue Aug 08, 2006 5:54 pm
Location: Spain

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jul 20, 2011 1:06 am

[quote="fewi"Rudy's question is very valid, though. It depends on the technologies you use. Simple questions in complex scenarios don't get simple answers, they get wrong answers.[/quote] 8)

to voxframe:
4.17 is a matured version within its series. Most long time members already know that it takes many versions before a new main version number really delivers a good and stable end version. So .17 means something here.... And as usual, the new family is already being developed/tested/used.
5.x series is surprisingly fast maturing so I don't think we will reach the high upgrade numbers as we have seen in 4.x and 3.x! 6.0 is already knocking on our door.....

Lesson: Early (low number) versions almost always have some bugs or ´black spots´ to fix. Only depending on the use you make of a ROS this forum can assist you in finding a suitable version for your specific usage.
Hence my remark....
Show your appreciation of this post by giving me Karma! Thanks.

Rudy R. Puister

WISP operator based on MT routerboard & ROS.
 
n21roadie
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1879
Joined: Fri Aug 07, 2009 10:36 pm
Location: Limerick,Ireland

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Jul 20, 2011 12:50 pm

This is why I avoid asking simple questions here when I can't get simple answers.

It is my main gateway, Queues, OSPF, NAT, Firewall, DNS, Tunnels... In short, everything except metarouter, usermamager, dude server, etc.

My problem is simple, 5.2 is a disaster and so far none of the 5.x releases have been stable. I'm sick of working with BETA quality "final" firmwares. 4.17 is rock solid on everything else we use, But the RB1100 are different with 4.x firmware.

So again we have gone nowhere and I ask my original question. Does RB1100 work with 4.17 or does it have known problems?

Perhaps now you list the problems and I will say if they fit my application :-)
One big issue i experienced with 4.X was when you try to reboot (4.X) it shuts down ? http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=47906

Not sure if this will apply to your configuration but i had a issue using 4.17 on a 493AH which combined AP sectors 433Ah also on 4.17, had connectivity issues with only Virtual AP traffic going through the 493 the other OSPF traffic was OK, downgraded the 493 to 3.30 and problem solved - so for now i use 3.30 for non NV2 boards?
As fewi said ......Rudy's question is very valid, though. It depends on the technologies you use. Simple questions in complex scenarios don't get simple answers, they get wrong answers.
+1
N21roadie,
Network 100% MT for Now?
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3803
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Fri Jul 29, 2011 7:19 pm

Seeing weird SNMP results on 5.x and NV2. MRTG graphing both sides of a link and one pair shows exactly half the bandwidth on one side (correct on the other) - and the other other pair has one that is correct and the other that shows about 5% of the normal traffic. The links are working EXCELLENT - thank you Mikrotik for such a speedboost with no hardware changes at all.

Image

Went from XR5/F50Pro cards doing turbo A getting 50mbps tcp in one direction to 74mbps tcp. I can do a bwtest and get 70/20 on 30km links. NICE!
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com
 
Basdno
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 118
Joined: Wed Feb 17, 2010 10:11 pm

Re: RouterOS 5.5 Released

Tue Aug 02, 2011 4:41 pm

Hi folks, just wondering if any1 else has noticed CPU rise on RB333 or others after upgrading to 5.5?

I have several rb333 and some seem to double their cpu use after upgrade, and on others I see no change.

Also noticed Bandwith test seem to "hang" a bit before displaying in 5.5, any1 else noticed this?

Other I must say I LOVE the Wireless protocol: ANY setting in ROS 5.x. !

Keep up the good work Mikrotik! :)
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6610
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: RouterOS 5.5 Released

Wed Aug 03, 2011 9:49 am

Who is online

Users browsing this forum: dohmniq, Experimentator, kmansoft, Sabesto, VisarionC and 75 guests