Community discussions

MUM Europe 2020
 
cleistonrs
newbie
Topic Author
Posts: 25
Joined: Mon Sep 17, 2012 1:14 am

How to route Vlans

Fri Nov 16, 2012 11:25 am

Hello,
I'm starting to use vlans trought my wireless network, I can "ping" on each routerboard on the same vlan configuring the ip address into the vlan interface. But I have a main router, which also runs mikrotik. The question is: How can I route all those vlans on my mikrotik router? I tried ip address in bridges and the fisical ports, but I can't "ping" the rest of vlans in the router.

Best regards.
 
User avatar
NAB
Trainer
Trainer
Posts: 503
Joined: Tue Feb 10, 2009 4:08 pm
Location: UK
Contact:

Re: How to route Vlans

Fri Nov 16, 2012 11:38 am

How can I route all those vlans on my mikrotik router?
VLAN interfaces are (to all intents and purposes) treated exactly the same as physical interfaces. This means you have to set things up exactly as though you had a cabled connection, so 1) IP addresses/networks defined on the VLAN interfaces. 2) Routing rules configured. 3) Firewall rules correctly configured.

If you get all that right, there is no reason why it shouldn't work.

Just remember, if you're sending data over a network controlled by somebody else, VLANs won't work unless you create a tunnel.
Nicholas Barnes BSc(hons)
Certified Mikrotik Consultant
Certified Mikrotik Trainer

Vitell - Asterisk, Linux and network consultants
Unofficial IRC channel: #routerboard on irc.z.je

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests