Community discussions

MikroTik App
 
nmthaker
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 146
Joined: Wed Jan 05, 2011 6:10 am

Omnitek with SXT

Sun Feb 17, 2013 7:11 am

Hello

I have one Omnitek with multiple SXT , on each SXT i am getting good result like approx 6Mbps but the result is not stable, the variation in traffic i can see some times the download speed reduced and some time comes stable also the latency on PING is fluctuating, so can any one advice the best configuration of the omnitek and SXT

Also my ominitek configuration is AP-Bridge
SXT Configuration is Station WDS

Nishit
 
MacLean
newbie
Posts: 48
Joined: Sat Feb 09, 2013 7:30 pm

Re: Omnitek with SXT

Sun Feb 17, 2013 2:13 pm

Go to Wireless on the Omnitik and click on registration and send us a screen shot. Your Tx/Rx signal should be in the -50s for best results.

-Mac
 
nmthaker
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 146
Joined: Wed Jan 05, 2011 6:10 am

Re: Omnitek with SXT

Sun Feb 17, 2013 5:48 pm

attached as requested
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
InoX
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1968
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:44 pm

Re: Omnitek with SXT

Mon Feb 18, 2013 1:52 am

only one client has a good signal, better than others but not very good. Your clients are to far away and you need a higher gain antenna base. Omnitk is good for 500m in my opinion.
 
nmthaker
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 146
Joined: Wed Jan 05, 2011 6:10 am

Re: Omnitek with SXT

Mon Feb 18, 2013 5:04 am

Hello

If i placed multiple Omnitek in short distance cant affect the Penetration ?? will work properly ?? some one suggest me to use the least device in network so i placed little less equipment

Nishit
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3431
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: Omnitek with SXT

Mon Feb 18, 2013 11:01 am

What wireless protocol are you using?
Are you using encryption?
Please upgrade to the latest RouterOS v5.23 and do a wireless reset-configuration and configure only the settings you need. Then send us the export compact printout from your configuration:
/interface wireless export compact
 
nmthaker
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 146
Joined: Wed Jan 05, 2011 6:10 am

Re: Omnitek with SXT

Tue Feb 19, 2013 5:13 am

Hello

Attached the file
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
gnuttisch
Member
Member
Posts: 309
Joined: Fri Sep 10, 2010 3:49 pm

Re: Omnitek with SXT

Wed Feb 20, 2013 9:04 am

Hi

The omnitik is only for short range, absolute 1km max.

I had a similar problem... http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=66387
 
nmthaker
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 146
Joined: Wed Jan 05, 2011 6:10 am

Re: Omnitek with SXT

Wed Feb 20, 2013 9:32 am

Hi,

I am not sure about your environment but in my environment i am running Omnitek with 5KM , 3KM , 1KM , 10KM also & all are working but CCQ for 1KM & 10KM ( Client side RB411AH with 25dbi Aentena) almost same not much diffidence


I am not sure but i made some mistake in configuration.

Can any one help me to set this up !!


nishit T
 
gnuttisch
Member
Member
Posts: 309
Joined: Fri Sep 10, 2010 3:49 pm

Re: Omnitek with SXT

Wed Feb 20, 2013 10:35 am

please show me the ccq for the clients
 
tamilmaran
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 75
Joined: Mon Sep 05, 2011 9:36 pm

Re: Omnitek with SXT

Sat Apr 27, 2013 10:59 pm

Hi,

I am not sure about your environment but in my environment i am running Omnitek with 5KM , 3KM , 1KM , 10KM also & all are working but CCQ for 1KM & 10KM ( Client side RB411AH with 25dbi Aentena) almost same not much diffidence


I am not sure but i made some mistake in configuration.

Can any one help me to set this up !!


nishit T
what about wlan card & what signal ranges you getting for those diatance..?
r u using nstrame or nv2..?
If u like my post , then Hit the Karma! Thanks.
-
Thamizh Maran
RF Engineer
ZERONE Tech
India
 
nmthaker
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 146
Joined: Wed Jan 05, 2011 6:10 am

Re: Omnitek with SXT

Sun Apr 28, 2013 12:30 pm

Hi,

I am using NV2, NSTREAM

Nishit

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 59 guests