Community discussions

MUM Europe 2020
 
wotoni
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sat Aug 04, 2012 12:13 am

Simple Queues

Mon Jun 02, 2014 7:25 pm

Hey, I am trying to create a Bandwidth Throttler router using a MikroTik. I have been digging through the forums trying to find an answer and have yet been able to come up with one. The problem that I am having is that traffic is not getting to the Queue. This used to work in 5.x and it does not now. I know there have been changes in the queuing in 6.x but I have not been able to find the answer that I seek.

Here is my config script that I had pulled from the router in question. Any and all help would be greatly appreciated. Thanks!
# jun/02/2014 10:11:31 by RouterOS 6.12

/interface bridge
add l2mtu=1598 name=SpeedControl

/interface ethernet
set [ find default-name=ether1 ] name=eth01-WAN
set [ find default-name=ether2 ] name=eth02-Customer
set [ find default-name=ether3 ] name=eth03
set [ find default-name=ether4 ] name=eth04
set [ find default-name=ether5 ] name=eth05
set [ find default-name=ether6 ] name=eth06
set [ find default-name=ether7 ] name=eth07
set [ find default-name=ether8 ] name=eth08
set [ find default-name=ether9 ] name=eth09
set [ find default-name=ether10 ] name=eth10
set [ find default-name=ether11 ] name=eth11
set [ find default-name=ether12 ] name=eth12
set [ find default-name=ether13 ] name=eth13-MGMT

/interface wireless security-profiles
set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik

/ip hotspot user profile
set [ find default=yes ] idle-timeout=none keepalive-timeout=2m mac-cookie-timeout=3d

/port
set 0 name=serial0
set 1 name=serial1

/queue simple
add burst-time=30s/30s limit-at=34M/34M max-limit=35M/35M name=Customer target=eth02-Customer

/interface bridge port
add bridge=SpeedControl interface=eth01-WAN
add bridge=SpeedControl interface=eth02-Customer

/ip address
add address=172.31.10.94/28 interface=eth13-MGMT network=172.31.10.80

/ip route
add distance=1 gateway=172.31.10.81

/ip upnp
set allow-disable-external-interface=no

 
wotoni
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sat Aug 04, 2012 12:13 am

Re: Simple Queues

Tue Jun 10, 2014 6:12 pm

Still having this issue. Any help would be appreciated. Thanks!
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8321
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Simple Queues

Tue Jun 10, 2014 7:54 pm

/interface bridge settings set use-ip-firewall=yes ?..
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
wotoni
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sat Aug 04, 2012 12:13 am

Re: Simple Queues

Wed Jun 11, 2014 11:09 pm

That was it.
/interface bridge settings set use-ip-firewall=yes
Thanks!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 71 guests