Community discussions

 
User avatar
gnulab
just joined
Topic Author
Posts: 6
Joined: Sun Aug 31, 2014 10:27 pm
Contact:

Winbox: could not create file

Tue Oct 21, 2014 10:51 am

Hi,

I tried logging into Mikrotik via Winbox v3.0b3. It gives me error message ERROR: Could not create file.

I've tried running it as Administrator and it still comes out with that error message.

I've tried googling for this problem, no answer comes up. What is missing?


Thank you
Henry
 
emil31
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Apr 09, 2015 3:26 pm

Re: Winbox: could not create file

Thu Apr 09, 2015 3:31 pm

Hello,

I have the same error with winbox 3.0beta3 and 3.0rc6, the version of routeuros is 5.25.

Thank You.
 
jarda
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7470
Joined: Mon Oct 22, 2012 4:46 pm

Tue Apr 14, 2015 8:03 am

Use winbox 2.x instead of the unstable v. 3
 
brainz
just joined
Posts: 4
Joined: Wed Jul 08, 2015 2:46 pm

Re: Winbox: could not create file

Sun Aug 30, 2015 11:02 pm

Since you try running as administrator and your OS still stops winbox from creating file then I guess you have install another OS
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 23452
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox: could not create file

Mon Aug 31, 2015 11:23 am

don't use BETA

use RC which is much better

This one http://download2.mikrotik.com/routeros/ ... winbox.exe
No answer to your question? How to write posts
 
mirbo
just joined
Posts: 7
Joined: Thu Jun 02, 2016 12:53 pm

Re: Winbox: could not create file

Fri Jun 03, 2016 10:08 am

any body can solve this issue .???
i have this issue , please help me .
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 23452
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Winbox: could not create file

Fri Jun 03, 2016 11:55 am

any body can solve this issue .???
i have this issue , please help me .
This topic is pretty old. What kind of issue do you have and what Winbox version are you using ?
No answer to your question? How to write posts
 
mirbo
just joined
Posts: 7
Joined: Thu Jun 02, 2016 12:53 pm

Re: Winbox: could not create file

Fri Jun 03, 2016 3:02 pm

i resolve it
i have Kasper end point
and i stop this service and i can connect to router board
 
fbenavides
just joined
Posts: 5
Joined: Mon May 15, 2017 10:34 pm

Re: Winbox: could not create file

Mon May 15, 2017 10:37 pm

Every time happen this problem i have to reinstall all the SO of my windows OS
I check with all the version of winbox 3.X
ERROR: Could not create file.

can you tell me how can i resolve this..?
 
amelec2
just joined
Posts: 1
Joined: Fri Dec 15, 2017 4:58 am

Re: Winbox: could not create file

Fri Dec 15, 2017 5:04 am

I could resolve the problem executing winbox.exe as administrator.
:D
 
User avatar
WirtelPL
newbie
Posts: 34
Joined: Sat Nov 11, 2017 11:22 am
Location: Poland

Re: Winbox: could not create file

Tue Jan 23, 2018 8:58 pm

ERROR: Could not create file.

can you tell me how can i resolve this..?

Check your antivirus settings -> ransomware protection. Maybe it blocks access to folders when WinBox create files.
WinBox must have access to folder:
c:\users\USERNAME\appdata\roaming\mikrotik\winbox\6.41-3395350936

(WinBox: 3.11, ROS: 6.41 current)
RB951G-2HnD for home production
RBmAP2nD | RB952Ui-5ac2nD-TC for home lab
 
STEPHANVS
just joined
Posts: 7
Joined: Wed Mar 29, 2017 12:16 pm

Re: Winbox: could not create file

Fri Mar 16, 2018 10:27 am

ERROR: Could not create file.

can you tell me how can i resolve this..?

Check your antivirus settings -> ransomware protection. Maybe it blocks access to folders when WinBox create files.
WinBox must have access to folder:
c:\users\USERNAME\appdata\roaming\mikrotik\winbox\6.41-3395350936

(WinBox: 3.11, ROS: 6.41 current)
Had this problem today. My windows profile was once corrupt, and was located to C:\Users\TEMP. Though I solved the issue back then, this setting was still present today in several registry entries.
Winbox tried to access c:\users\TEMP\appdata\roaming\mikrotik\winbox unsuccessfully. Once the registry entries were fixed, Winbox was able to save the current configuration to the proper profile folder without admin rights.
 
lindend
just joined
Posts: 11
Joined: Thu Jan 08, 2015 4:24 am

Re: Winbox: could not create file

Fri Jun 15, 2018 7:08 pm

Had this problem today. My windows profile was once corrupt, and was located to C:\Users\TEMP. Though I solved the issue back then, this setting was still present today in several registry entries.
Winbox tried to access c:\users\TEMP\appdata\roaming\mikrotik\winbox unsuccessfully. Once the registry entries were fixed, Winbox was able to save the current configuration to the proper profile folder without admin rights.
Just ran into this problem. After an Win 10 update, I got some profile errors logging in. Rebooted and everything was restored to normal except Winbox complains that it can't create a file.

If I run as an administrator, the program works. I'd rather not have to run as an admin. Do you remember what registry keys needed to be updated? I searched the registry and couldn't find any appdata registry related errors.

Also, is there any way to complete reset Winbox so its settings are cleared?
 
Stream
just joined
Posts: 5
Joined: Tue May 03, 2016 1:53 am

Re: Winbox: could not create file

Sat Jul 14, 2018 11:28 am

Just ran into this problem. After an Win 10 update, I got some profile errors logging in. Rebooted and everything was restored to normal except Winbox complains that it can't create a file.

If I run as an administrator, the program works. I'd rather not have to run as an admin. Do you remember what registry keys needed to be updated? I searched the registry and couldn't find any appdata registry related errors.

Also, is there any way to complete reset Winbox so its settings are cleared?
Hello. Winbox 3.16 create session files inside "C:\Windows\SysWOW64\config\systemprofile\AppData\Roaming\Mikrotik\Winbox".
In my case, after happened user profile corruption, MS Windows removed "C:\Windows\System32\config\systemprofile\Desktop" directory.
I just created Desktop folder and setup full access permission for me and system user.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests